Κατηγορίες
διεθνή

Τα πετρέλαια, τα αέρια αλλά και τα λεφτά είναι πολλά!

aozelladaΑς μην βλέπουμε τις κινήσεις των Τούρκων (σε οποιοδήποτε επίπεδο) ως σπασμωδικές ή ασύνδετες τη μια από την άλλη.

Η τουρκική διπλωματία – αλλά ακόμη και οι πιο “ασήμαντοι” και “άγνωστοι” βουλευτές που λένε διάφορα – έχει επιδείξει μια συνέχεια και συνέπεια στον τρόπο που κινείται που μόνο η αμερικάνικη ή η ισραηλινή έχουν καταφέρει.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίες ούτε οι δηλώσεις/διαρροές από Εντρογάν μεριά, ούτε οι κινήσεις που γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε όσα λένε οι στρατηγοί αλλά ούτε ακόμη-ακόμη η τελευταία δήλωση Τούρκου υπουργού ο οποίος μίλησε για “ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου” που συμπεριφέρεται “σαν κακομαθημένο παιδί” που κάποιος θα πρέπει να του δώσει ένα μάθημα.

Το θέμα χοντραίνει λοιπόν, το ζήτημα πλέον είναι τι θα κάνουμε εμείς, και τι θα κάνουν και οι “μεγάλοι” (ΗΠΑ-Ρωσία) που ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του και να πάρει όσα περισσότερα μπορεί. Γιατί και τα πετρέλαια και τα αέρια αλλά και τα λεφτά είναι πολλά. Και εμείς, Ελλάδα και Κύπρος, είμαστε εκτός όλων των άλλων στριμωγμένοι σε Μνημόνια και ντιρεκτίβες των δανειστών.