Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Πλατύ

Πλατύ: πρέπει να πιέσουν ώστε να τελείωνει το σήριαλ με τις λακούβες της αποχέτευσης

lakouvaplt01Το πρόβλημα με τις λακκούβες που άφησε πίσω του το – ακόμη ημιτελές για συγκεκριμένους λόγους – έργο της αποχέτευσης είναι μεγάλο και έχουμε ασχοληθεί με αυτό πολλές φορές. Έγιναν κάποιες κινήσεις προς την κατεύθυνση της πρόχειρης αποκατάστασης των δρόμων (τουλάχιστον αυτών που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο των οχημάτων που κινούνται στο Πλατύ) αλλά η πρώτη πραγματικά δυνατή φθινοπωρινή βροχή ξαναέφερε το πρόβλημα στην επιφάνεια.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκε πως η αποκατάσταση θα γίνει μέχρι τον Νοέμβριο. Ίδωμεν, γιατί η κατάσταση με τις τεράστιες λακούβες που υπάρχουν, είτε κατά μήκος είτε κάθετα, στο 99,9% των δρόμων του Πλατέος είναι επικίνδυνη..

Το έργο είναι πραγματικά μεγάλο και εφόσον υπήρχε η υποχρέωση να γίνει (λόγω του πληθυσμιακού κριτηρίου), καλώς έγινε. Και μακάρι να γίνουν έργα αποχέτευσης και σε άλλα χωριά του Δήμου, σωστά μελετημένα και φυσικά με αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων (όχι δηλαδή όπως γίνεται τώρα).

.

Όμως, η νυν δημοτική Αρχή καθώς και το τοπικό συμβούλιο Πλατέος θα πρέπει να πιέσουν όσο και όπου γίνεται. Να κλείνει το θέμα, να κλείσουν οι λακούβες αλλά και να γίνει και ένας έλεγχος σε φρεάτια και αγωγούς ομβρίων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις αυτά είχαν βουλώσει λόγω της απόθεσης αδρανών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο…

.

(3 μόνο φωτογραφίες, από την κατάσταση σε 2 δρόμους, το πρωί της 25ης Οκτωβρίου –

σε αυτές τις φωτογραφίες η κατάσταση των δρόμων είναι σχετικά καλή…!!!)

.

lakouvaplt02

 

lakouvaplt03

 

lakouvaplt01