Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας υγεία

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας

aimodosia10 ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ

.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.
.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται. Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

.

Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα.
Ας διαθέσουμε λοιπών , όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό.
.

Τι χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει φροντίσει ο εθελοντής αιμοδότης:

  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

.
Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό, o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας, αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ