Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιαπωνία: πεθαίνοντας στο χιόνι για να σώσει το παιδί του

Μια συγκινητική ιστορία πατρικής αυτοθυσίας με άσχημο τέλος σημειώθηκε στη βόρεια Ιαπωνία, όπου ένας πατέρας πέθανε από το τσουχτερό κρύο, προσπαθώντας να προστατεύσει την 9χρονη μοναχοκόρη του.
Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι εντοπίστηκε από διασώστες να κλαίει σιωπηλά στην αγκαλιά του νεκρού πατέρας της.

Ο Μίκιο Οκάντα πέθανε στην προσπάθειά του να προστατεύσει με το σώμα του την μικρή Νατσούνε από τη χιονοθύελλα και τους ανέμους που κινούνταν με 109 χλμ/ώρα, ενώ η θερμοκρασία είχε πέσει στους – 6 βαθμούς Κελσίου.
Ο άτυχος άνδρας, ψαράς στο επάγγελμα, είχε παραλάβει την κόρη του από το σχολείο.

Στη συνέχεια, τηλεφώνησε σε κάποιους συγγενείς για να τους αναφέρει ότι το φορτηγό του κόλλησε στο χιόνι και ότι οι δυο τους θα περπατούσαν.

Λαμβάνοντας κλήση από τους συγγενείς, οι διασώστες εντόπισαν τον κοριτσάκι να φορά το μπουφάν του πατέρα της και να είναι τυλιγμένο στα χέρια του.

Οι διασώστες τους βρήκαν 300 μέτρα μακριά από το όχημα. Ο Οκάντα είχε ρίξει το σώμα του πάνω στην κόρη του, την οποία είχε ντύσει με το μπουφάν του.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Οκάντα ήταν ένας πολύ καλός πατέρας για την μικρή Νατσούνε, προσπαθώντας ίσως να αναπληρώσει το κενό από το θάνατο της συζύγου του πριν δύο χρόνια από κάποια ασθένεια.
Όπως ανέφεραν οι γείτονες, προτιμούσε να αργήσει στη δουλειά, προκειμένου να φάει πρωινό με την κόρη του…