Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Κοινότητα Πλατέος κοινωνία περιβάλλον Πλατύ

Συζητήθηκε χθες το θέμα του εργοστασίου βιολιπασμάτων στο Πλατύ

pltsymv20141009Συζητήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος, το θέμα της γνωμοδότησης του Συμβουλίου για τη ΜΠΕ της βιομηχανίας “ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε.”. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που είναι προγραμματισμένη να γίνει την ώρα αυτή (μεσημέρι Παρασκεής) στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Το Συμβούλιο της Δ.Κ. Πλατέος γνωμοδότησε θετικά αλλά με πάρα πολλές επιφυλάξεις, αφού όλοι οι σύμβουλοι δήλωσαν ότι είναι μεν υπέρ της λειτουργίας μονάδων που φέρνουν θέσεις εργασίας, όμως αυτό δεν θα μπορεί να γίνει εις βάρος της υγείας των κατοίκων όχι μόνο του Πλατέος αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν – όχι μόνο από τα μέλη του Συμβουλίου αλλά και από τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση κατοίκους – δεν είναι αβάσιμες. Οι κάτοικοι έλαβαν το λόγο, εξέθεσαν τις απόψεις τους και έκαναν ερωτήματα προς παρευρισκόμενους συνεργάτες ή εργαζόμενους (υπεύθυνους περιβαλλοντολόγους ή μηχανολόγους) του εργοστασίου.

Οι επιφυλάξεις, έντονες επιφυλάξεις, όπως είπαμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΙΜΕΣ. Η λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα, τα οποία κατά καιρούς έχουμε αναδείξει και από την “Περισκόπηση” (έκλυση δυσοσμιών, έκλυση διαφόρων – μη γνωστών σε εμάς – ρύπων, του οποίους όμως καταλαβαίνουμε στα μάτια και στο λαιμό) ενώ το εργοστάσιο έχει ήδη μια καταδικαστική απόφαση.

Δείτε στη συνέχεια τι ακριβώς ελέχθη στο χθεσινό συμβούλιο, τι είπαν οι κάτοικοι, τι ρώτησαν, τι ανέφεραν οι άνθρωποι του εργοστασίου που βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος όπου έγινε η συνεδρίαση.

.