Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θα κλειδώνουν πλέον να κλεμμένα κινητά – δεν θα δέχονται καμιά κάρτα sim

celluketoΤην ιστορία με τα κινητά οι παλαιότεροι την γνωρίζουν καλά: στην αρχή ήταν σαν σταθερά και μετά όλοι ψάχναμε να βρούμε ένα “μικρότερο” (καμιά φορά ήταν τόσο μικρό που στο τέλος αποδεικνύονταν μη λειτουργικό, αφού τα πλήκτρα ήταν τόσο μικρά που τα πατούσαμε 2-2!!).
Τα τελευταία χρόνια, με την εξάπλωση του Android, τα κινητά ξανάγιναν μεγάλα (αλλά δεν παρέμειναν κινητά γιατί έχουν γίνει στην ουσία πολυμηχανήματα). Αυτό επέφερε και την αύξηση του κόστους τους.
Με τη σειρά του, αυτό “άνοιξε” ακόμη πιο πολύ την όρεξη στους κλέφτες και έτσι τα κινητά τέτοιου τύπου “εξαφανίζονται” σε χρόνο dt.
Aπό την Παρασκευή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υποχρεώνει τις εταιρίες κινητή τηλεφωνίας να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την “ταυτότητα” κάθε συσκευής.

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

– στη συσκευασία της συσκευής

– πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του

– με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια, να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.