Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επανεξέταση άρθρων σχεδίου νόμου του ΥΠΟΙΚ ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την απόσυρση και εκ νέου εξέταση των άρθρων 42 και 22 του σχεδίου νόμου “Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις”, η συζήτηση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα (19-3-2013) στην ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε ο Αναπλ. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με σημερινή επιστολή του.
Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε στον κ. Υπουργό ότι η ενδεχόμενη ψήφιση των συγκεκριμένων άρθρων που αφορούν τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ως προς τις τραπεζικές οφειλές των επιχειρήσεων, έχει προκαλέσει εντονότατο προβληματισμό και τεράστια αβεβαιότητα στο σύνολο των επιχειρήσεων και των αρμόδιων φορέων τους στην Ημαθία και…

….γενικότερα στην Ελληνική Περιφέρεια, αφού σε μία τέτοια περίπτωση, θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα η οικονομική βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων και η συνεπαγόμενη διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα η επιστολή του Βουλευτή Ημαθίας έχει ως εξής:
“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας ζητήσω όπως, μέσα στα πλαίσια της διαπιστωμένης ευαισθησίας σας για την έγκαιρη και ορθή αντιμετώπιση όλων των κρισίμων ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας, προβείτε στην απόσυρση και εκ νέου επανεξέταση των άρθρων 42 και 22 του σχεδίου νόμου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει αύριο (20-3-2013) στην ολομέλεια της Βουλής.
Η ενδεχόμενη ψήφιση των συγκεκριμένων άρθρων, έχει προκαλέσει εντονότατο προβληματισμό και τεράστια αβεβαιότητα στο σύνολο των επιχειρήσεων και των αρμόδιων φορέων τους στην Ημαθία και γενικότερα στην Ελληνική Περιφέρεια, αφού σε μία τέτοια περίπτωση, θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα η οικονομική βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων και η συνεπαγόμενη διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας αφού με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου οδηγούμαστε:
Α) σε ένα καθεστώς μη εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων αλλά μόνο βραχυπρόθεσμης εξυπηρέτησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Β) στην εξαφάνιση του συνόλου των υφιστάμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που επιτρέπουν στο Ελληνικό Δημόσιο, να λαμβάνει έγκαιρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την διασφάλιση των ποσών που θα κληθεί να καταβάλλει, σαν κατάπτωση εγγυήσεων.

Κύριε Υπουργέ,
Δεδομένων των κρίσιμων στιγμών που επικρατούν, είμαι πεπεισμένος ότι θα ακούσετε με ιδιαίτερη προσοχή την φωνή διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών και των φορέων τους της Ημαθίας αλλά και ολόκληρης της χώρας, προκειμένου η Πολιτεία να λειτουργήσει ως αρωγός της επιχειρηματικότητας και όχι δυστυχώς ως τιμωρός της.
Με τη βεβαιότητα ότι η ανταπόκριση σας θα είναι ταχεία και εποικοδομητική, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας”.
Με ιδιαίτερη τιμή,
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Βουλευτής Ν. Ημαθίας Ν.Δ.
Αναπλ. Γραμματέας Κ.Ο. της ΝΔ