Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε μια βδομάδα μάθαμε πολλά (και έχουμε ακόμη να μάθουμε….)

– Οι Ρώσοι θα βοηθήσουν μόνο όταν κρίνουν πως έχουν ασφαλίσει πλήρως το εσωτερικό, όταν έχουν “δέσει” τα κεφάλαιά τους και τους ολιγάρχες αλλά και όταν επανακτήσουν από τη Μέρκελ τον έλεγχο των γειτονικών τους χωρών.
– Μήπως όλα ήταν στημένα; Γιατί από τις 14 Ιανουαρίου υπήρχε νομοσχέδιο που κατατέθηκε εχθές!

Για να μην τρελαθούμε τελείως, γιατί πολλοί το παίζουν ξερόλες και μετά Χριστόν προφήτες:
– οι περισσότεροι Ελλαδίτες, Κυπραίοι (αλλά και εκατομμύρια Ευρωπαίοι) ήταν ικανοποιημένοι που επιτέλους βρέθηκε κάποιος που είπε ένα “όχι” στη Δωροθέα και στην παρέα της. Μα κουτσό, μα στραβό, ήταν ένα “όχι” που ακούστηκε για πρώτη φορά και δημιούργησε ελπίδες. Ένα “όχι” που έρχονταν σε αντίθεση με τα κατά συρροή “Ναι” των δικών μας και πολλών άλλων, τα οποία συνοδεύονταν από ταυτόχρονο κατέβασμα των παντελονιών.
– οι πιο ψαγμένοι γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μέγεθος κάνει τη διαφορά. Η “μικρή” Κύπρος ήταν αυτή που ύψωσε το ανάστημα σε μια παρέα που το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή και τους λαούς της στην πείνα και στην εξαθλίωση. Μαθηματικά διαπιστωμένο. Αλλά, δυστυχώς, το “όχι” δεν φαίνεται να βγαίνει και τα κοράκια της Τρώει-κας θα ζητήσουν πλέον ακόμη και τα νεφρά του νησιού. Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο, προς παραδειγματισμό όποιου τολμήσει και ξανακάνει το …λάθος να τα βάλει μαζί τους και με τις καταστροφικές τους τακτικές.
Αλλού είναι η ουσία που θα πρέπει να δούμε, με βάση τα γεγονότα που συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε  (και που εξελίσσονται συνεχώς):

…από ότι φαίνεται, το θέμα είχε δρομολογηθεί ήδη από τον προηγούμενο Ιανουάριο, όπως ειπώθηκε εχθές στο Κυπριακό Κοινοβούλιο. Αυτό άλλωστε δείχνει το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος, ότι ετοιμάστηκε από τις 14 Ιανουαρίου. Κατά την ίδια ημερομηνία ετοιμάστηκε και το νομοσχέδιο σύστασης και λειτουργίας Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων και εξυγίανσης Πιστωτικών και άλλων Ιδρυμάτων.

Τι συμβαίνει λοιπόν;
Είχαν τελικά κάποιο «σχέδιο Β» οι έχοντες την εξουσία στην Κύπρο; Γιατί μαγκιές κάνεις μόνο αν έχεις “δέσει” τη βοήθεια κάποιου μεγάλου, όπως της Κίνας ή της Ρωσίας.
Ή μήπως ακόμη και το σκηνικό που είδαμε όλη τη βδομάδα που πέρασε ήταν στημένο, και σε αυτό συνέπραξαν χωρίς να το γνωρίζουν και όσοι με αγνές προθέσεις υποστήριξαν η Κύπρος να προχωρήσει κρατώντας μακριά τους “δανειστές” και το eurogroup;
Πάντως οι Ρώσοι δεν υπήρχε περίπτωση να δώσουν λεφτά για να σωθεί η Κύπρος (ακόμη, γιατί στο μέλλον θα δώσουν – γράψτε το αυτό!). Τα κεφάλαια που υπάρχουν στο νησί είναι τεράστια. Και σε πρώτη φάση ο Βλαδίμηρος θέλει να βάλει πρώτα τα του οίκου του σε τάξη, να …συνετίσει τους απείθαρχους ολιγάρχες και μετά να ανοιχτεί και να χτυπήσει τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη, που ήδη έχει βρεθεί στα δυτικά του σύνορα (δείτε χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, όπως τη Λεττονία ας πούμε).