Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΕΔΕ: αγώνας για ένταξη σε κάποια ομάδα

kedeΟ “πόλεμος” μεταξύ παρατάξεων, που κάθε μια ισχυρίζεται ότι στηρίζει μια …ανεξάρτητη και ανανεωτική τάση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να ενταθεί καθώς θα πλησιάζουν οι μέρες της ορκωμοσίας και ανάληψης των καθηκόντων των νέων διοικήσεων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ο πόλεμος έχει να κάνει κυρίως με το ΔΣ στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αλλά και με τις ΠΕΔ (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) και με το πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες.

Ήδη έχουν βγει ομάδες δημάρχων με διάφορα μανιφέστα, τα οποία προβάλλουν το “ανεξάρτητον”, το “ανανεωτικόν” και το “διεκδικητικόν” εκάστης ομάδας, άσχετα αν αυτή η ομάδα είναι αποτέλεσμα διεργασιών στις οποίες συμμετέχουν “καραμπινάτα” στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων ή της αντιπολίτευσης – σε κάποιες δε υπάρχουν και αυτοδιοικητικοί με παρουσία πολλώωωων ετών.

 .

Στα ωραία (αλλά αναμενόμενα) είναι πως στον αγώνα για να πειστούν οι δήμαρχοι που μέχρι τώρα δεν έχουν εκδηλωθεί …… έχουν πέσει και βουλευτές όλων των κομμάτων. Στα ακόμη πιο ωραία όμως, υπάρχουν κρούσεις από άπαντες προς άπαντες χωρίς αιδώ, ακόμη και σε “αντίθετους” κατά την προεκλογική περίοδο του Απριλίου-Μαΐου.

Σκοπός; Πέραν του προφανούς, να δημιουργηθούν και γέφυρες ώστε στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται…