Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πιθανή παράταση στην κατάθεση των φορ. δηλώσεων (για 2-3 μέρες)

tasse calcoloΗ πιθανότητα να δοθεί μια άτυπη παράταση 2-3 ακόμη ημερών για την ηλεκτρονική κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων εξετάζεται από το ΥΠΟΙΚ, αφού μετά την παράταση που έδωσε χθες η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των δυο πρώτων τριμήνων του 2014 και του έτους 2013, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους και τους λογιστές που δεν πρόλαβαν μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις να τις καταθέσουν εκπρόθεσμα χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί, αφού υπάρχει η εκτίμηση πως περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν πρόλαβαν να εισαχθούν στο σύστημα (που κατά καιρούς είχε τα προβληματάκια του), το οποίο έκλεισε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.

Η παράταση που εικάζεται πως θα δοθεί θα…… ορίζεται με τροπολογία που ενδεχομένως κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Με αυτή θα δίνεται χρονικό περιθώριο άλλων 2-3 ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους. Επίσης για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών – συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους. Έτσι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών. Την πληροφορία αυτή, μετέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Κλειτσιώτης στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)