Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έρχεται ανασχηματισμός (με αύξηση των μελών της Κυβέρνησης για να χωρέσουν όλοι)

Αν και οι ανασχηματισμοί και οι εκλογές δεν ανακοινώνονται, όλα συγκλίνουν σε επικείμενο ανασχηματισμό στην τρικομματική Κυβέρνηση που είναι στην εξουσία τους τελευταίους 10-11 μήνες.
Ήδη έχει δημοσιευτεί απόφαση Σαμαρά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την οποία συστήνονται θέσεις έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού.
Πρόκειται για θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μια νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτισμού.
Με την απόφαση αυτή – και σε αντίθεση με την προσπάθεια να μειωθεί ο Δημόσιος τομέας!! – αυξάνεται ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης…
…και έτσι μαζί με τον Πρωθυπουργό τα μέλη της θα φτάσουν τα 48 από 41 που είναι σήμερα.
Και απ’ ότι φαίνεται (λόγω και της φύσης – υπουργικής – των νέων θέσεων) τις θέσεις θα κληθούν να αναλάβουν γνωστά μέλη των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Πάντως, αν δούμε και Ημαθιώτες την καταγωγή να αναλαμβάνουν, δεν θα είναι έκπληξη. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία τους, καθώς και τα …γυρίσματα που έχουν κάνει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δείχνει πως προετοιμάζονταν από καιρό…