Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προβληματάκια στον (τρικομματικό) …παράδεισο

Προβλήματα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται – αν και η γνώμη μας είναι πως πάλι πρόκειται περί επικοινωνιακού παιχνιδιού – στον μικρόκοσμο των τριών που κυβερνούν, αφού κατά τα φαινόμενα δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση στον ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης. Και δεν είναι μόνο αυτή η πρόταση. Το ίδιο κόμμα σκέφτεται να κάνει προτάσεις (μέχρι τον Ιούνιο) και για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
Ο άλλος εταίρος, η ΔΗΜΑΡ, έχει…
…να ασχολείται με την πρόταση για απαλλαγή από την πληρωμή του “χαρατσιού” από τους μακροχρόνια ανέργους και απ’ τις οικογένειες χωρίς έστω έναν εργαζόμενο. Επίσης προτείνει να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τις εφορίες και τα ταμεία, και οι οφειλές προς τους δήμους, αν και το χαρακτηρίζουν δύσκολο νομοτεχνικά ως προς την υλοποίησή του ενώ αναμένεται να γίνει λόγος και για την απελευθέρωση των λεγόμενων “κλειστών επαγγελμάτων”.
Και όλα τα παραπάνω υπό το πρίσμα των δημοσκοπήσεων, οι οποίες αφήνουν ανέγγιχτο (στην ουσία) τον μεγάλο εταίρο, τη ΝΔ, ενώ αντίθετα εμφανίζουν με απώλειες τους άλλους δυο.