Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καλά τα λέει ο υπουργός (όμως τώρα απαιτείται στροφή 180 μοιρών)

hardouvscho“Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει” διεμήνυσε στους ομολόγους του και στους δημοσιογράφους ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

Και πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος! Εξαιρετικά καλά!

.

Γιατί – μιλώντας όμως ακαδημαϊκά και όχι επί τη βάση των πραγματικών σημερινών δεδομένων – αν αλλάζεις πολιτικές κάθε τρεις και λίγο, αν δεν έχεις ένα μακροπρόθεσμο ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ οικονομικό πρόγραμμα, τότε ουδείς σε παίρνει στα σοβαρά και ουδείς δεν πρόκειται να έλθει να επενδύσει στη χώρα.

.

Το πρόβλημα όμως τη στιγμή αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το αν τροποποιηθεί σε συνάρτηση με το χρόνο η οικονομική πολιτική. Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξει.

Γιατί είναι αντιαναπτυξιακή, γιατί στέλνει συνεχώς όλο και πιο βαθιά τη χώρα στην αγκαλιά των κορακιών που της τρώνε τις σάρκες, γιατί στέλνει στη φτώχεια και στην ανεργία εκατομμύρια Έλληνες, γιατί δεν αφήνει τους Έλληνες να κάνουν οικογένειες (λόγω οικονομικών δυσχερειών) – άρα εξαφανίζει τον πληθυσμό της χώρας, γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ευνοεί τις πραγματικές επενδύσεις αλλά στην ουσία του ξεπουλάει ή υποθηκεύει για τα επόμενα 3.000 χρόνια (και μάλιστα μπιρ-παρά) τον εθνικό πλούτο.

.

Δηλαδή, με δυο κουβέντες (που δεν έχουν και πολύ δόση οικονομολογίστικων όρων αλλά τεράστια δόση αληθείας), αν δεν αλλάξουμε τώρα πολιτική θα πάμε άκλαφτοι και οι σωτήρες θα μας έχουν συνέχεια με τα δεκράνια στο λαιμό.

.

Ή μήπως εξακολουθούμε ακόμη να έχουμε αμφιβολίες και για αυτό….;;;