Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιτέλους! Κάποιοι άρχισαν να βλέπουν τις άμεσες επιπτώσεις από την ουκρανική κρίση

ukrguerrΤο θέμα είναι τι θα κάνει η ελληνική πολιτεία

.

Θυμήθηκαν κάποιοι να ασχοληθούν με τις άμεσες επιπτώσεις που έχει το θέμα της Ουκρανίας στη χώρα μας και στην Οικονομία της.
Ξαναλέμε πως δεν υπάρχουν φιλίες (ή μόνο φιλίες), κυρίως υπάρχουν τα συμφέροντα (και τα συμφέροντα της χώρας μας επ’ ουδενί δεν συμπίπτουν με αυτά που πρεσβεύει η κυρία Άστον, οι συνεργάτες της, ο Σόιπλε ή ο Ομπάμα).
.

Στην Ουκρανία υπάρχει μια ελληνική μειονότητα που αριθμεί κοντά 100.000 – ολογράφως, για να μείνει στη μνήμη: εκατό χιλιάδες – ανθρώπους. Τι κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους; Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε πάει βιαστικά-βιαστικά στην Ουκρανία στην αρχή της κρίσης, έβγαλε έναν δεκάρικο από αυτούς που συνηθίζει και μετά τίποτε. Συμπλέει με την ΕΕ.

Από την άλλη έχουμε μια επίπτωση που θα γίνει άμεσα αισθητή και στην περιοχή μας, στην Ημαθία. Οι εξαγωγές μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων. Οι Ουκρανοί ήταν καλοί πελάτες. Τώρα βρίσκονται στη δίνη ενός εμφυλίου. Σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούν θα είναι να αγοράσουν ροδάκινα από την Ελλάδα…
.

Τέλος (τελευταίο από τα προφανή, γιατί υπάρχουν και άλλα, γεωστρατηγικής άποψης), το πλήγμα στο τουρισμό. Ούτε εκεί τα πράγματα είναι καλά. Μόνο πέρσι και μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως σε Πιερία και Χαλκιδική, είχαν έλθει διακοπές περίπου 40.000 Ουκρανοί πολίτες. Φέτος;;;