Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ουκρανία: συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα ανατολικά – στην Οδησσό συνεχίζονται τα επεισόδια

ukrkrisisΣυνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων & φιλορώσων αυτονομιστών για τον έλεγχο των περιοχών αυτών της χώρας. Οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για “πρόοδο” των επιχειρήσεων και για ανακατάληψη πολλών χωριών της περιοχής του Ντόνετσκ που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, οι οποίοι όμως με τη σειρά τους μιλούν για ενίσχυση των οδοφραγμάτων που έχουν στήσει και για διατήρηση των θέσεών τους. Συγκρούσεις γίνονται στη Μαριούπολη, στο Σλαβιάνσκ, στο Κραματόρσκ, στο Λουγκάνσκ και σε άλλες πόλεις.

Στο Ντόνετσκ, εκατοντάδες φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν στη Βιομηχανική Ένωση του Ντόνμπας, μία εταιρεία που ανήκει στον κυβερνήτη της περιοχής και εκατομμυριούχο, Σεργκέι Ταρούτα.

Στην Οδησσό,  …….μετά από τον εμπρησμό κτιρίου των εργατικών συνδικάτων – με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ίσως και 42 – έγιναν και πάλι σήμερα επεισόδια μεταξύ δυνάμεων της ουκρανικής κυβέρνησης και διαδηλωτών, αφού διαδηλωτές πολιορκούν το αρχηγείο της αστυνομίας και ζητούν την απελευθέρωση ανθρώπων που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι Ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν ήδη αντικατασταθεί οι επικεφαλής των τοπικών σωμάτων ασφαλείας που θεωρούνται υπεύθυνοι για το ότι δεν κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη και η πόλη οδηγήθηκε στο χάος την Παρασκευή και το Σάββατο. Πάντως ο υπουργός εσωτερικών της Ουκρανίας που πήγε στην πόλη δήλωσε πως η πόλη ήταν πάντοτε υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης και πως ποτέ δεν είχαν λάβει τον πλήρη έλεγχό της οι φιλορώσοι διαδηλωτές.