Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σήμερα η νέες επαφές με την Επιτροπεία


Θα συζητήσουν για μια σειρά από θέματα, όπως απoλύσεις στο δημόσιο, ΦΠΑ στην εστίαση, εισφορές υπέρ ΟΑΕΕ των ελευθ. επαγγελματιών, αλλά και η τοποθέτηση ξένων μάνατζερ στο ΤΑΙΠΕΔ (για να κλείνουν οι …”πωλήσεις” στα γρήγορα).


Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα στις 11 το πρωί, με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, που ήρθαν για να κάνουν την αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Από τα αποτελέσματα θα κριθούν πολλά, όπως ο τρόπος που θα σταθεί η χώρα στο πλαίσιο του eurogroup (που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του μήνα που διανύουμε), το τι θα γίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και το σημαντικότερο όλων, το αν θα γίνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Σχετικά με το κούρεμα, εσχάτως έχουν αρχίσει και κάποια εξαιρετικά περίεργα σενάρια, που θέλουν τους Γερμανούς να αποδέχονται (εν μέρει) να πληρώσουν τα χρέη τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάνοντάς τα τράμπα με ένα κούρεμα στο χρέος.

Εσκεμμένα δηλαδή, αν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα, οι Γερμανοί έχουν μπεδρέψει άσχετα πράγματα μεταξύ τους:

– το κούρεμα ενός χρέους που κανείς δεν ξέρει που το οφείλουμε και πόσο είναι (άσχετα αν είναι χρέος που θα πρέπει κάποτε να το …φτύσουμε και να αμφισβητήσουμε ως χώρα στο σύνολό του)
– τα χρέη των Γερμανών που είναι πραγματικά και που θα πρέπει να γίνουν άμεσα απαιτητά (αλλά οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν την παλαβή εδώ και δεκαετίες).