Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια κοινωνία παιδεία Χωρίς κατηγορία

Στο κυκλοφοριακό πάρκο του Δήμου Αλεξάνδρειας το δημοτικό σχολείο Διαβατού-Μέσης

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο κυκλοφοριακό πάρκο του Δήμου Αλεξάνδρειας βρέθηκε σήμερα (γύρω στις 10.30) η τρίτη και η τετάρτη τάξη του δημοτικού σχολείου Διαβατού-Μέσης.

Οι νεαροί μαθητές (που συνοδεύονταν από δασκάλους τους) έμαθαν πολλά για την κυκλοφοριακή αγωγή, για τις πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους ή στο οδόστρωμα καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να κινούνται σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και δρόμους.

Μια καλή πρωτοβουλία, αφού οι βάσεις πρέπει να μπαίνουν τώρα, στην ηλικία που είναι αυτά τα παιδιά. Όσο για το πάρκο, αυτό θα πρέπει να εξοπλιστεί ακόμη περισσότερο, ώστε…… όταν το επισκέπτονται σχολεία να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα πλήρες μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής (είναι γνωστό πως εδώ και καιρό λείπουν – επειδή κάποιοι τα ρήμαξαν – τα ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια).

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε δυο βασικά πράγματα: πως οι βάσεις για τους μελλοντικούς οδηγούς και πεζούς μπαίνουν στην ηλικία των 8-9-10 ετών (τώρα που πολλά πράγματα τα παιδιά μας τα εκλαμβάνουν ως παιχνίδι, άρα μπορούν να εμπεδώσουν καλύτερα πολλά πράγματα) αλλά και πως χώρα θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου χωριού κάθε χρόνο.

parkokyklagogis 4

parkokyklagogis 3

parkokyklagogis 2

parkokyklagogis 1