Κατηγορίες
βουλευτές δελτία τύπου Χωρίς κατηγορία

Αποδεκτή τροπολογία βουλευτών ΝΔ (και του Α. Βεσυρόπουλου) για λιμενικούς

vesiropoulos_VOULIΑποδεκτή έγινε η τροπολογία που είχαν καταθέσει στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βευσυρόπουλος και άλλοι Βουλευτές, με την οποία ζητούσαν να υπάρξει ρύθμιση και να διορθωθεί η διάταξη που απαγόρευε σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να διαμένουν εκτός του Νομού Υπηρεσίας τους και στο εξής να επιτρέπεται να διαμένουν εκτός του Νομού υπηρεσίας τους όταν η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη των 60 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για μια παραδοξότητα του Νόμου καθώς, σύμφωνα με την έως τώρα νομοθεσία, οι Λιμενικοί που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, είχαν το δικαίωμα να διαμένουν σε απόσταση από την Υπηρεσία τους έως 60 χιλιόμετρα ενώ όσοι υπηρετούν στους δύο προαναφερθέντες Νομούς έπρεπε να διαμένουν εντός του Νομού ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όμοροι Νομοί που η χιλιομετρική απόσταση είναι μικρότερη των 60 χιλιομέτρων.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε τα εξής:

«Καταθέσαμε αυτή την τροπολογία για να διορθώσουμε μια αδικία. Μια αδικία που δυσκόλευε την καθημερινότητα αρκετών ανθρώπων και των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είχαν μόνιμη κατοικία, για παράδειγμα, στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και εργάζονταν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης να διαμένουν στον τόπο τους παρ’ όλο που η απόσταση είναι 52 χιλιόμετρα αλλά είναι εκτός του Νομού Υπηρεσίας. Όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν αποστάσεις εντός Νομού, όπως η Ασπροβάλτα στη Θεσσαλονίκη, που απέχει από το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης 80 χιλιόμετρα. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρέπει να επικρατεί ισονομία και οποιαδήποτε παράλειψη ή αδικία να διορθώνεται με την πρώτη ευκαιρία.
Ορθώς ο υπουργός έκανε δεκτή την τροπολογία»