Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ανακοινώσεις Πλατύ πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Ανοίγει η αυλαία για το έργο “Το παραμύθι που δεν το λεγε κανείς και οι τέσσερις εποχές» του Γιάννη Καλατζόπουλου”

394 1το έργο απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο νέο Δημοτικό θέατρο Πλατέος και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Επίσημη πρώτη παράσταση θα δοθεί το Σάββατο στις 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μα όσοι θεατές επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Χρύσας Αντωνίου και παίζουν τα παρακάτω μέλη του τμήματος θεατρικής δημιουργίας της Κ.Ε.ΔΑ.:
-Αποστολάκη Αθηνά
-Ζωντανού Ιουλία
-Θεοδοσιάδου Σέβη
-Καβακοπούλου Χριστίνα
-Κακαγιάννη Αγγελική
-Καλογριά Στεφανία
-Κιοσεδάκη Δέσποινα
-Κουκουτάρα Κατερίνα
-Λαζόγκα Ευαγγελία
-Μέκκας Νίκος
-Μπαντώλα Σία
-Μπαντώλα Σοφία
-Παγκάκου Γιώτα
-Πέτσογλου Δάνης
-Σαχπατζίδου Αθηνά
-Σούμπουρου Μαρία
-Στριάκα Κατερίνα
-Τάτσης Βασίλης

Ευχαριστούμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βεροίας για την πολύτιμη στήριξη του.

001 1

Λίγα λόγια για το έργο:
«Έτσι» λέγεται το παραμύθι που μάταια περιμένει να το σκεφτούν οι άνθρωποι και να το πουν στα παιδιά. Οι φίλοι του στην Παραμυθοχώρα (Πινόκιο, Κοκκινοσκουφίτσα, Η Καλή Νεράιδα, ο Γίγαντας, και άλλοι), του προτείνουν να σταματήσει να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να πάει να βρει την τύχη του. Η Καλή Νεράιδα του δίνει τρία σακουλάκια που θα τον βοηθήσουν στο ταξίδι του. Ένα με παραμυθόσκονη, ένα με παραμυθόσπορους και ένα που το περιεχόμενό του είναι μυστικό. Μόνο ο βασιλιάς Χρόνος το γνωρίζει, που ζει με τα παιδιά του, τις τέσσερις εποχές, στο Παντού. Ο Έτσι λοιπόν αποφασίζει να πάει στο Παντού για να ανακαλύψει τι έχει μέσα το τρίτο σακουλάκι.
Στο δρόμο συναντά ένα γεροντάκι τον Αναποφάσιστο, που πριν από χρόνια είχε ξεκινήσει κι αυτός να πάει Παντού. Όμως επειδή δεν μπορούσε να αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός δρόμος, έμεινε χρόνια στο ίδιο μέρος περιμένοντας κάποιον να του τον δείξει. Και από τη μοναξιά κουφάθηκε και άρχισε να πιστεύει ότι είναι πάντα Χειμώνας. Ο Έτσι τον βοηθά να μάθει και πάλι να ακούει και να συνειδητοποιήσει ότι είναι Άνοιξη και όχι Χειμώνας. Και του εξηγεί ότι στο Παντού οδηγούν όλοι οι δρόμοι, φτάνει κανείς να τους περπατήσει σωστά…
Επόμενος σταθμός, ένα μέρος όπου οι εποχές δεν αλλάζουν ποτέ. Εκεί μένουν η Χρυσούλα και η Ασημούλα, δυο αδερφές που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν για πάντα Καλοκαίρι, επειδή καταφέρνουν να ξεγελάνε τους ανθρώπους με τα πλούτη τους. Όταν ο Έτσι τους εξηγεί τον σκοπό του ταξιδιού του, εκείνες μεταμορφώνονται σε μάγισσες και δεν του επιτρέπουν να φύγει. Φοβούνται ότι αν μάθει το μυστικό του τρίτου σακουλιού, μπορεί να χάσουν τα νιάτα τους και την αιώνια ομορφιά τους. Ο Έτσι ρίχνοντας λίγη παραμυθόσκονη στο κεφάλι του γίνεται αόρατος και καταφέρνει να τους το σκάσει.
Στη συνέχεια ο Έτσι γνωρίζει τον Αλλιώς, που του έδωσαν αυτό το όνομα επειδή κάνει τα πάντα διαφορετικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ο Αλλιώς τον πληροφορεί ότι βρίσκεται στο Νησί της Δίψας, έναν ξερότοπο που δεν έχει καθόλου νερό και οι κάτοικοί του διψάνε. Ο Έτσι προσφέρεται να τους φτιάξει με τους παραμυθόσπορους ένα πηγάδι με πόσιμο, καθαρό νεράκι. Εκείνοι όμως αρνούνται για να μην αναγκαστούν να σταματήσουν ένα πανάρχαιο έθιμό τους, τον Χορό της Βροχής. Τότε το Φθινόπωρο θυμώνει και τους ρίχνει μια δυνατή βροχή για να τους μάθει πως το νερό δεν το φέρνουν τα ξόρκια και οι χοροί αλλά μόνο η Φύση όταν το θελήσει
Επιτέλους ο Έτσι φτάνει στο Βασίλειο του Χρόνου και συναντά τον πιο μεγάλο βασιλιά και τα παιδιά του. Οι τέσσερις εποχές εκτιμώντας το θάρρος και την εντιμότητα του παραμυθιού που δεν το έλεγε κανείς ζητάνε από τον Χρόνο να του αποκαλύψει το περιεχόμενο του τρίτου σακουλιού. Κι έτσι ο Έτσι μαθαίνει επιτέλους το μεγάλο μυστικό…