Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια κοινωνία τοπικά νέα

Αλεξάνδρεια: έγινε η ενημερωτική συγκέντρωση των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας

P2190481 1Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια, στο καφέ του ξενοδοχείου Μάνθος, η ενημερωτική συνάντηση των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις της ομάδας η οποία φιλοδοξεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να εκπροσωπήσει τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι, χτυπημένοι από την κρίση και από την έλλειψη ρευστού στην αγορά, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν τη δυνατότητα ασφάλισης αφού τα χρέη προς το ασφαλιστικό τους ταμείο δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Στη συνάντηση, αναπτύχθηκαν οι θέσεις της ομάδας και αναλύθηκε η υπάρχουσα κατάσταση που όσο πάει και επιβαρύνεται αφού οι ελ. επαγγελματίες δεν έχουν να πληρώσουν και όχι δεν θέλουν να πληρώσουν τις εισφορές τους, καθώς και οι στόχοι της ομάδας, που συνοψίζονται στα παρακάτω:

-δυνατότητα επιλογής φορέα,P2190495 1

-καθορισμός του ύψους των εισφορών στον ΟΑΕΕ ανάλογα με το εισόδημα του ασφαλισμένου (σ.σ.: ώστε να πάψει ο παραλογισμός που ισχύει σήμερα, αφού π.χ. ένας με τζίρους € 50.000 ή με υπαλλήλους πληρώνει το ίδιο ασφάλιστρο με κάποιον άλλο που έχει υποδεκαπλάσιο τζίρο ή που “τρέχει” μόνος στον ανταγωνισμό),

– κατάργηση των διώξεων για χρέη και των κατασχέσεων περιουσιών,

-διαγραφή των χρεών που έχουν να κάνουν με τον κλάδο υγείας,

-αύξηση των δόσεων που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις (ζητούν μέχρι 100 δόσεις),

-διαφάνεια σε ένα ταμείο το οποίο – όπως ανέφεραν – ήταν υγειές μέχρι τη στιγμή που τα διαθέσιμά του ξεκίνησαν να τοποθετούνται σε επισφαλείς τομείς, όπως το χρηματιστήριο.

Οι ομιλητές είπαν πως είναι καιρός να τελειώνουν αυτά, κάλεσαν – επί τη ευκαιρία των εκλογών (και με παρευρισκόμενους στην εκδήλωση τους υποψηφίους δημάρχους Αλεξάνδρειας Χ. Αλευρά, Π. Γκυρίνη και Γ. Σπυρίδη) – τους υποψηφίους να λάβουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος ενώ έκαναν και μια αναδρομή στο ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα σε επίπεδο Ημαθίας.P2190499 1

Πέραν των ομιλητών το λόγο έλαβαν μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας που και αυτά έκαναν αναφορά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα ενώ κάλεσαν τους επαγγελματίες της περιοχής να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Συλλόγου (που συνήθως γίνονται με παρόντα ελάχιστα μέλη του Συλλόγου).

Παρέμβαση έκαναν επίσης και ορισμένοι από τους περίπου 50 παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Να σημειωθεί πως (σύμφωνα με όσα είπαν τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας) οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να μάθει περισσότερα και να συμμετάσχει στην προσπάθεια να συνενωθούν οι δυνάμεις των ανασφάλιστων και στα γραφεία του Συλλόγου, όπου υπάρχουν αιτήσεις συμμετοχής.

P2190494 1

P2190478 1

P2190497 1

P2190495 1