Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα Ημαθία τοπικά νέα

Αγρότες Δήμου Αλεξάνδρειας – και αυτοί αύριο στην Κουλούρα

P2150664 1Σε ανάρτηση αργότερα θα δείτε και 2 βίντεο από την ενημέρωση που είχαν

Συγκέντρωση των αγροτών της Αλεξάνδρειας, η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε όσα συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε, έγινε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο στην Αλεξάνδρεια και τελείωσε στις 20:00.

Στη συνάντηση μίλησαν μέλη του Προεδρείου του Συλλόγου Γεωργών και αναφέρθηκαν περιληπτικά σε όσα έγιναν επί διήμερο την πρωτεύουσα, κατά τις συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών της χώρας με υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Επίσης, μετά την ενημέρωση αποφασίστηκε η παραμονή των τρακτέρ στην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας (στη δυτική έξοδο της Αλεξάνδρειας).

Συζήτηση άνοιξε επίσης για την αύξηση που αποφάσισε το ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας (για την οποία σας ενημερώσαμε με τον δικό μας τρόπο εδώ και 2 ημέρες ότι θα γίνονταν – δείτε ΕΔΩ τι γράφαμε), αλλά με το συγκεκριμένο θέμα οι αγρότες θα ασχοληθούν τις ερχόμενες ημέρες.P2150634 1-vert

Κατάληξη της συζήτησης και αποφάσεις: τα τρακτέρ μένουν στο μπλόκο της Αλεξάνδρειας, οι αγρότες της περιοχής συμμετέχουν με τους υπόλοιπους στην αυριανή διαμαρτυρία στην Κουλούρα (που θα γίνει γύρω στις 10:00 – 10:30 και θα έχει και συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού για λίγη ώρα) ενώ αποφασίστηκε – όταν βγει στη δημοσιότητα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών να κληθούν και φοροτεχνικοί για να υπάρχει σφαιρική και εξειδικευμένη ενημέρωση των αγροτών. Τέλος αποφασίστηκε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο μπλόκο της Αλεξάνδρειας, στις 7 κάθε απόγευμα.