Κατηγορίες
Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Νέα ισχυρή σεσμική δόνηση στην Κεφαλονιά (το πρωί στις 05.08)

seismkatoikΜια νέα σεισμική δόνηση, της τάξης των 5,8 Ρίχτερ (πρώτη εκτίμηση) έπληξε στις 05.08 σήμερα το πρωί – 3 φεβρουαρίου 2014 – το νησί της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις ο σεισμός είχε ως επίκεντρο σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό του βάθος ήταν πάλι μικρό, μόλις 5 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,3 Ρίχτερ (οκτώ λεπτά αργότερα, στις 05.16)

Η συγκεκριμένη δόνηση ήρθε μετά από μέρες συνεχών ασθενών ή δυνατών μετασεισμών που είχαν ακολουθήσει το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας. Πάντως, έως τώρα οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σεισμό που προήλθε από άλλη εστία, η οποία ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, από τη δόνηση έχουν πέσει μάντρες που οδηγούν στην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου Ληξουρίου, ενώ έχει αποκολληθεί ένα κομμάτι από την προβλήτα στο λιμάνι του Ληξουρίου. Επίσης υπάρχουν Υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν στην προσπάθεια να βγουν από το σπίτι ή από πτώσεις αντικειμένων.