Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλλαγές και στα ΕΛΤΑ (σταδιακά προς ιδιώτες ή – ας πούμε – προς τα γερμανικά ταχυδρομεία)

Σε μια νέου τύπου “έμμεση ιδιωτικοποίηση” – ο χαρακτηρισμός δικός μας – περνάνε σε πρώτη φάση τα ΕΛΤΑ, αφού αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει (αρχικά) το κλείσιμο 80 περιφερειακών καταστημάτων και την αντικατάστασή τους με πρακτορεία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερόμενους ιδιώτες.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Αρχικά το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοστεί στην περιφέρεια ενώ το φθινόπωρο και αρχές του νέου έτους, το πρόγραμμα αυτό θα επεκταθεί και σε αστικά καταστήματα.

Όπως ανακοινώθηκε, η εξοικονόμηση χρήματος από την ενέργεια αυτή ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ετησίως.Αξίζει να αναφέρουμε και κάτι: καταστήματα ΕΛΤΑ στην περιοχή υπάρχουν. Το εξής ένα, αυτό στην Αλεξάνδρεια. Και αυτό με 5-6 άτομα προσωπικό που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν την αλληλογραφία περίπου 15-16 χιλιάδων ανθρώπων.


Μια και το έφερε η κουβέντα, αξίζει να αναφέρουμε και κάτι: καταστήματα ΕΛΤΑ στην περιοχή υπάρχουν. Το εξής ένα, αυτό στην Αλεξάνδρεια. Και αυτό με 5-6 άτομα προσωπικό που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ανθρώπους.