Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με χριστουγεννιάτικο μήνυμα επανεμφανίστηκε ο Σνόουντεν

snwΈνα παιδί που γεννιέται σήμερα θα μεγαλώσει χωρίς την ιδέα της ιδιωτικότητας. Δεν θα μάθουν ποτέ τι σημαίνει να έχει κανείς μια ιδιωτική στιγμή, μια μη καταγεγραμμένη σκέψη που δεν θα έχει περάσει από ανάλυση. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί η ιδιωτικότητα έχει σημασία, είναι αυτό που μας επιτρέπει να καθορίζουμε ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε …. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε ανθρώπου.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων στο “Εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα” που μεταδίδεται κάθε χρόνο από το 1993 από το βρετανικό κανάλι Channel 4 ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν. Το “διάγγελμα” αυτό μιμείται το ετήσιο διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς το έθνος. Το διάρκειας περίπου 2 λεπτών βίντεο του Σνόουντεν γυρίστηκε στη Μόσχα.

Πάντως, αν δει κανείς το βίντεο μέσα από τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων δυτικών καναλιών (που και αυτά υπάρχουν στο διαδίκτυο) θα δει πως αυτά εστιάζουν περισσότερο εκεί που “πρέπει”, όχι δηλαδή σε αυτά που λέει ο Σνόουντεν αλλά στο ότι το βίντεο ήρθε από Μόσχα, την οποία κατηγορούν για μεθόδους παρόμοιες με αυτές που ο πρώην συνεργάτης των ΗΠΑ αποκαλύπτει. Για την ταμπακέρα φυσικά και δεν αναφέρουν τίποτε απολύτως…