Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοτ. Συμβούλιο: προχωρούν οι επανασυνδέσεις – υπάρχει όμως και πρόβλημα

syndilrevΈνα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας ήταν αυτό των επανασυνδέσεων του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν την οφειλή τους προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε αυτοί που έκαναν αιτήσεις ανέρχονται συνολικά σε 86, εκ των οποίων 35 μέχρι χθες είχαν πάλι ρεύμα, 19 θα συνδέονταν με το δίκτυο σήμερα-αύριο ενώ υπήρχαν και ακόμη 32 αιτήσεις που είχαν μεν ελλειπή δικαιολογητικά και θα ασκηθεί πίεση ώστε και σε αυτά τα 32 σπίτια να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Υπήρξαν προτάσεις για έκδοση ψηφίσματος του Συμβουλίου με διάφορες καταληκτικές ημερομηνίες για τις επανασυνδέσεις (ακούστηκαν προτάσεις να πιεστεί η ΔΕΗ για να κρατήσει τις συνδέσεις μέχρι την περίοδο των εορτών ή λίγο αργότερα κλπ), τελικά θα γίνει πρόταση ώστε οι συνδέσεις να μείνουν ενεργές τουλάχιστον μέχρι να πιάσουμε άνοιξη και να βελτιωθεί λίγο ο καιρός.
Το πρόβλημα πάντως είναι αλλού: αποδεδειγμένα οι συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ρεύμα λόγω οικονομικής αδυναμίας είναι πολλοί. Και δεν προσέρχονται όλοι στις υπηρεσίες (σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει αυτό) και για λόγους κοινωνικούς, επειδή δεν θέλουν να “ακουστεί” πως του τάδε του έκοψαν το ρεύμα  κλπ.

Από την άλλη, η ΔΕΗ και οι εταιρίες-δορυφόροι της (που στήθηκαν ώστε να πουληθεί η ΔΕΗ πιο εύκολα σε κομμάτια, πχ διανομή, διακίνηση, παραγωγή ρεύματος κλπ) ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πόσες και ποιες είναι οι συνδέσεις που έχουν κοπεί λόγω οφειλής. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ έχουν στοιχεία.

Γιατί λοιπόν δεν κοιτάνε οι δημοτικοί άρχοντες ώστε να ζητήσουν να πιεστούν από την κεντρική εξουσία οι εταιρίες αυτές, ώστε να δοθούν οι κατάλογοι με τις κομμένες συνδέσεις στις υπηρεσίες τους και να προχωρήσει το θέμα των επανασυνδέσεων με διαφορετικό τρόπο;