Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια – δημοτικές Μαΐου 2014: έρχονται εξελίξεις

scena localeΚρατήστε και κάτι σημαντικό – που το επαναλαμβάνουμε εδώ και καιρό: ουδείς μέχρι σήμερα έχει βγει ΕΠΙΣΗΜΑ να πει πως τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει (με τον Χ ή τον Ψ στο συνδυασμό του) τον δημαρχιακό θώκο.

Θα το πάμε λιγάκι… “χαλαρά”, παρά το ότι οι πηγές μας πέραν του ότι είναι έγκυρες είναι και περισσότερες των 2 και θα μπορούσαμε να γράφουμε (και να διαβάζετε) επί ώρες. Άλλωστε, από το 2007 που είμαστε εδώ ποτέ δεν γράφουμε κάτι αν δεν τριπλοτσεκαριστεί πρώτα!

Στις επόμενες εκλογές θα έχουμε ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ μια πλήρη ανατροπή στο τοπικό σκηνικό. Και από πλευράς προσώπων (υποψηφίων δημάρχων εννοούμε, και σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με ότι ακούγεται ως τώρα) και από πλευράς διάταξης του πολιτικού σκηνικού. Θα δούμε αλλαγές που σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (τις πρώτες του ενιαίου Δήμου Αλεξάνδρειας, που προήρθε από τη συνένωση των Δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Μελίκης και Αντιγονιδών) θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως “κοσμογονικές”, γιατί έρχονται ανατροπές.

Περισσότερα θα σας έχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι για να σας κρατάμε σε αγωνία. Ένα μόνο θα αναφέρουμε, ως αρχή, για …πρώτο πιάτο: αν στις προηγούμενες εκλογές κάποιοι έλεγαν πως “δήμαρχο βγάζει το αποτέλεσμα στο βουνό” (υπονοώντας το πως θα πάει η ψηφοφορία στη Μελίκη, για τους γνωστούς λόγους), τώρα – ήδη – μπορούμε άνετα να αναφέρουμε πως “δήμαρχο βγάζει η Αλεξάνδρεια” και γίνεται πραγματικός αγώνας για “κλείσιμο” υποψηφίων-στελεχών που μετράνε πολύ στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σε αυτό – και οφείλουμε να το διευκρινίσουμε – ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ η αριθμητική υπεροχή της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας. Ρόλο θα έχουν οι τοποθετήσεις που θα λάβουν υποψήφιοι που σήμερα είναι με τον “Χ” και το αργότερο μέχρι τα τέλη του Απρίλη θα βρεθούν με τον “Ψ”. Εκεί λοιπόν γίνεται πλέον το μεγάλο παιχνίδι και εκεί θα πέσει το βάρος. Ειδικά μέσα στα Χριστούγεννα.  Οι υπόλοιπες δημοτικές ενότητες θα έρθουν μετά, πολύ μετά…!

Αναμείνατε λοιπόν στο ακουστικό σας, γιατί τα ενδιαφέροντα τώρα μόλις αρχίζουν.