Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης (153 “όχι”)

vouliΤελείωσε αργά το βράδυ, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε 124 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, η Θ. Τζάκρη και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Σταυρογιάννης, Ι. Κουράκος και Ν. Νικολόπουλος) ενώ καταψηφίστηκε από τους 153 βουλευτές της συμπολίτευσης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πλην της Τζάκρη). Παρόν ψήφισαν 17 βουλευτές, αυτοί της ΔΗΜΑΡ και τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές (Αν. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης και Γ. Κασαπίδης).

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν……ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) λόγω ασθένειας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι στο Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με επιστολή τους οι δυο πρώτοι ανέφεραν πως θα ψήφιζαν “όχι” και “ναι” αντίστοιχα.

Η συζήτηση θα μείνει στην Ιστορία για το …υψηλό της επίπεδο (ώρες-ώρες νόμιζες πως δεν έβλεπες Βουλή) ενώ αφήνει και την κυβερνητική πλειοψηφία με ένα μέλος λιγότερο, αφού ο Βενιζέλος διέγραψε άμεσα, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, τη Τζάκρη που εκλέγεται στην Πέλλα).