Κατηγορίες
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: δεν αναμένεται αύξησή τους για το 2025

Οδεύουμε προς το τέλος του έτους και μια από τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οχημάτων είναι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές τους στο ΥΠΟΙΚ, το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα μείνει αμετάβλητο κι έτσι όσα οχήματα είχαν ταξινομηθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2010 θα πληρώσουν τέλη με βάση τον κυβισμό τους, όσα ταξινομήθηκαν από αρχές Νοεμβρίου 2010 θα πληρώσουν τέλη με βάση τις εκπομπές CO2 ενώ τα λεγόμενα “καθαρά” θα έχουν απαλλαγή.

Τα τέλη θα υπολογιστούν και να γνωστοποιηθούν στους ιδιοκτήτες οχημάτων μέχρι τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής χωρίς πρόστιμα την 31η Δεκεμβρίου.

Αυτό το οποίο θα κάνει τη διαφορά θα είναι ο τρόπος υπολογισμού της προσαύξησης, αν δεν πληρωθούν τα τέλη μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους. Μέχρι τώρα ακόμη και μια ημέρα καθυστέρησης (είτε δίδονταν είτε όχι παράταση) σήμαινε προσαυξήσεις κατά 100% των τελών. Δηλαδή, κάποιος που είχε τέλη 265 ευρώ πλήρωνε 265×2= 530 ευρώ.

Από την επόμενη χρονιά θα μπει σε ισχύ η κλιμακωτή προσαύξηση, που θα σχετίζεται με τον χρόνο καταβολής των τελών σε σχέση με την καταληκτική ημερομηνία.