Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: 43 χρόνια αγώνων για την Ελλάδα του μέλλοντος

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου του 1981 (το αποτέλεσμα των οποίων οδήγησε στο σχηματισμό της πρώτης Κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου), η Ν.Ε. Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος αλλαγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1981 – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η 18η Οκτωβρίου 1981 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ήταν η ημέρα που ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, έδωσε στο ΠΑΣΟΚ την εντολή να φέρει την Αλλαγή, να οικοδομήσει μια νέα, προοδευτική κοινωνία, βασισμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ηγέτης και οραματιστής, μας έδειξε τον δρόμο προς μια Ελλάδα όπου ο κάθε πολίτης θα έχει ισότητα ευκαιριών και πρόσβαση στα κοινά αγαθά.

Η σημερινή μέρα, 43 χρόνια μετά, μας υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Όμως, μας καλεί και να αναλογιστούμε τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως έθνος. Η Ελλάδα του 2024 αντιμετωπίζει σύνθετα ζητήματα, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η κλιματική κρίση, η ψηφιακή μετάβαση και οι γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή μας.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και τα ιδανικά που θεμελιώθηκαν το 1981, αλλά ταυτόχρονα προσαρμόζεται στις νέες απαιτήσεις της εποχής. Η «Αλλαγή» του τότε γίνεται το θεμέλιο για την προοδευτική «Μεταρρύθμιση» του σήμερα. Από την προστασία των αδυνάτων μέχρι την πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιακή καινοτομία, συνεχίζουμε να προασπίζουμε το όραμα μιας Ελλάδας πιο δίκαιης, πιο ισότιμης και πιο ανθεκτικής.

Αυτό το ιστορικό μήνυμα του Ανδρέα Παπανδρέου το βράδυ των εκλογών, «Λήθη στο παρελθόν. Όλοι μαζί εμπρός για το μεγάλο, αξιόλογο έργο της οικοδόμησης της Νέας Ελλάδας», παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα. Η ενότητα, η συμφιλίωση και η κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο είναι οι αξίες που πρέπει να μας οδηγούν μπροστά.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής