Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας για την 112η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης

Στο μήνυμά του για την 112η επέτειο από την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας από τους Οθωμανούς Τούρκους ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Στις 18 Οκτωβρίου του 1912 η Αλεξάνδρεια (ο τότε «Γιδάς») ξεκίνησε μια νέα πορεία στην ελεύθερη Μακεδονία

Πόθοι και όνειρα αιώνων έγιναν πραγματικότητα

Οι Έλληνες ήταν και πάλι κυρίαρχοι στη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι καρδιές των δικών μας προγόνων σκίρτησαν από χαρά και αγαλλίαση.

Οι μεγαλειώδεις νίκες του Ελληνισμού ,για μια ακόμη φορά στηρίχτηκαν στο ακατάβλητο φρόνημα, στο θάρρος και στην ψυχική αντοχή της ελληνικής καρδιάς που σε συνδυασμό με τις αξίες της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και την πίστη στον «Άνθρωπο» έφεραν τη λευτεριά..

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία πιστοί στο χρέος για την πατρίδα, πιστοί στην αξία «Άνθρωπος».

Οι σκιές όλων των ηρώων, μας υπενθυμίζουν ότι οι αγώνες για ένα καλύτερο αύριο, είναι συνεχείς, χωρίς διακοπή και ανάπαυλα.

Απαιτούν αυτοί οι αγώνες συνέχεια και συνέπεια για να γίνει το πνεύμα του χρέους προς την Ελλάδα και τον άνθρωπο βίωμα όλων μας, όλων των Ελλήνων χωρίς διάκριση.

Με την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Μακεδονομάχων για να υπερασπιστούμε και να αποδείξουμε ότι η κάθε σπιθαμή γης που είναι αιματοβαμμένη από τους προγόνους μας δεν μπορεί ούτε να παζαρευτεί ούτε και να πουληθεί.

Είμαστε υποχρεωμένοι να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τη γνώση του παρελθόντος και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας. Με αυτόν τον τρόπο η επέτειος θα αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο και θα «γεννήσει» την ελπίδα που δυστυχώς απουσιάζει τα τελευταία χρόνια και τα παιδιά μας θα μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον.

Χρόνια Πολλά στην Αλεξάνδρεια , Χρόνια Πολλά στη Μακεδονία, Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.”