Κατηγορίες
διεθνή

Το Ισραήλ ζητά από τον ΟΗΕ να αποσύρει κυανόκρανους

Επειδή άλλο πράγμα είναι να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τις αποφάσεις του ΟΗΕ (και να μην ασχολείται κανείς) κι άλλο πράγμα να προσπαθείς να ανατρέψεις εκ των προτέρων ένα εχθρικό κλίμα που σίγουρα θα δημιουργηθεί αν αρχίζουν να φτάνουν πτώματα στρατιωτών του ΟΗΕ σε δυτικές χώρες, το Ισραήλ αιτήθηκε από τον διεθνή οργανισμό να αποσύρει τους στρατιώτες του από θέσεις που κατέχουν στον Λίβανο.

Όπως φαίνεται, το Ισραήλ θα ξεκινήσει ευρείας κλίμακας επίθεση, οπότε ζητάει (με δηλώσεις του πρωθυπουργού του) απ’ τον ΟΗΕ να απομακρύνει τις δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL από τις περιοχές των μαχών εντός του Λιβάνου.

Η UNIFIL, που αριθμεί περίπου 9.000 μέλη από 40 διαφορετικές χώρες, έχει ήδη καταγγείλει ότι ισραηλινά άρματα μάχης έχουν βάλει κατά της εισόδου των εγκαταστάσεών της στο Λίβανο ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μελών των Ηνωμένων Εθνών από ισραηλινά πυρά. Τραυματισμούς δικών του ανθρώπων από πυρά έχει ανακοινώσει και ο Ερυθρός Σταυρός, σε χωριό στο νότιο Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι το εβραϊκό κράτος θεωρεί τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) επειδή δεν καταδίκασε με τον τρόπο που αυτό ήθελε την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, στις αρχές Οκτωβρίου.