Κατηγορίες
παιδεία τοπική επικαιρότητα

Δεύτερη θέση για το Γυμνάσιο Πλατέος στον διαγωνισμό ST3dM2024

Η ομάδα Crazy Designers του Γυμνασίου Πλατέος (αποτελούμενη από τους Ελισσάβετ Ουνανιάν, Νίκο Περμανθούλη και Παύλο Ντοντσέκο, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Άννας Μπρισίμη) με το έργο “Βελτιώνουμε αειφορικά το πάρκο μας” διακρίθηκε στη 2η Κατηγορία – «Ο κοινόχρηστος χώρος που συχνάζουμε (π.χ. πλατεία, πάρκο, παιδική χαρά)» του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Τρισδιάστατης Σχεδίασης ST3dM2024 που διοργάνωσε η ερευνητική ομάδα ST3dM2024 του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Στο μέρος του διαγωνισμού για τα Γυμνάσια συμμετείχαν συνολικά 16 ομάδες.

Το project που παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος αφορούσε τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου, το οποίο ενσωμάτωνε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χώρους πρασίνου και συστήματα εξοικονόμησης νερού. Η καινοτόμος προσέγγισή τους απέδειξε τη δέσμευσή τους προς την περιβαλλοντική συνείδηση και την επιθυμία τους να συμβάλουν στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον χώρου που θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα και να συνάδει με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Η ομάδα θα κληθεί από τους διοργανωτές του διαγωνισμού στο επόμενο στάδιο, που είναι η παρουσίαση του έργου τους στο επερχόμενο συνέδριό τους.

Πολλά μπράβο στους συμμετέχοντες και στην καθηγήτριά τους!