Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Βέροια: στον ΕΛΓΑ ο Α.Σ. “Πιερίων”

Την Πέμπτη 29/8 αντιπροσωπία του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου “Πιερίων” Ημαθίας επισκέφτηκε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Βέροια όπου εκεί συναντήθηκε με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα των ζημιών που προέκυψαν στις καλλιέργειες τόσο από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά της η προϊσταμένη γνωστοποίησε ότι οι ζημιές αυτές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ – με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μένουν χωρίς εισόδημα.

Παραμένει επίκαιρο το αίτημά του Συλλόγου για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα που να αναγνωρίζει τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις ασθένειες, σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου, να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς, έγκαιρα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται επίσης τα ακόλουθα: “Το αίτημα αυτό που είναι ζωτικής σημασίας θα είναι μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των αιτημάτων που θα προβάλουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ώρα 5:30μμ.στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το συλλαλητήριο αποτελεί για εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες σταθμό και παράλληλα αφετηρία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την επιβίωσή μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο.

Ώρα αναχώρησης 3:30μμ. από την πλατεία ωρολογίου, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη.

Συμμετοχές στο τηλέφωνο : 6937416507”