Κατηγορίες
πολιτική

Στην Αλεξάνδρεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Αλεξάνδρεια βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα επισκέψεών του ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα είχε επισκεφτεί τη Βέροια.

Στην Αλεξάνδρεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου (και εφόσον χρειαστεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024), μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και για ένα ενιαίο κεντροαριστερό μέτωπο.

Αναφέρθηκε σε σταθερά βήματα που κάνει το κόμμα του ενώ έκανε συγκρίσεις μεταξύ του κόμματός του και του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας τις δικές του προσπάθειες για να υπάρξει ενότητα στο ΠΑΣΟΚ. Έκανε ανασκόπηση σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το τελευταίο διάστημα ενώ κατήγγειλε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ από την εποχή που ανέλαβε – και αργότερα – δεν γίνονταν γνωστές λόγω “της στάσης των ΜΜΕ και της εγχώριας ολιγαρχίας” έναντι του ιδίου και του κόμματός του. Μίλησε για τον πρωτογενή τομέα και τα προβλήματα που επιτείνονται εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών (φέροντας για παράδειγμα τον ΟΠΕΚΕΠΕ) ενώ άφησε αιχμές για τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετά από τις τελευταίες εκλογές αλλά και για άλλους που έφυγαν από το κόμμα του με κατεύθυνση τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε γενικές γραμμές – και με κάποιες μικρές εξαιρέσεις ορισμένες στιγμές – η ομιλία Ανδρουλάκη στην Αλεξάνδρεια ήταν περισσότερο “προεκλογική για εθνικές εκλογές” παρά “προεκλογική για εσωκομματικές εκλογές”, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.