Κατηγορίες
διεθνή

Και επίσημα υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ η Κ. Χάρις

Αν και μένουν τα…. τυπικά (όπως μια μεγαλειώδης ομιλία αποδοχής κι όχι μια αποδοχή μέσω βιντεοκλήσης), η Κάμαλα Χάρις ορίστηκε ως η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Χάρις, μαζί με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της Τιμ Γουόλς, θα διεκδικήσουν την ψήφο των Αμερικανών στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024 – σε ένα κλίμα που όσο περνάει ο καιρός θα πολώνεται αρνητικά, κυρίως λόγω των αντιδράσεων του αντιπάλου τους, Ντ. Τράμπ, που ήδη βλέπει να “γυρίζουν” τα πράγματα στις δημοσκοπήσεις.

Η Χάρις φαίνονταν μια από τις πιθανές λύσεις, όταν ακόμη συζητούνταν η αποχώρηση του νυν Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Με το που ανακοινώθηκε αυτή η αποχώρηση η Χάρις βγήκε πιο μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους (είναι βλέπετε και οι “ευλογίες” του Μπάιντεν αλλά και ο μηχανισμός του κόμματος που την ήθελε για υποψήφια περισσότερο από κάθε άλλον – καθώς η στήριξη που είχε από σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες των Δημοκρατικών όπως απ’ την Πελόζι, τον Κλίντον και εσχάτως απ’ το ζεύγος Ομπάμα).

Επέλεξε ως υποψήφιο για αντιπρόεδρό της τον κυβερνήτη της Μινεσότα, μάζεψε σε ελάχιστο χρόνο ένα τεράστιο πόσο δωρεών για την προεκλογική της καμπάνια και πλέον οδεύει προς τον Νοέμβριο. Οπότε θα αντιμετωπίσει το δίδυμο Τράμπ – Βανς, με τον πρώτο να … ξεφεύγει γενικότερα και να αισθάνεται πλέον (εμφανώς) ότι ο δρόμος προς τον Λευκό Οίκο δεν θα είναι τόσο εύκολος όσο θα ήταν αν παρέμενε στην κούρσα ο Μπάιντεν.