Κατηγορίες
πολιτική

ΝΔ: τι θυμήθηκαν ορισμένοι μετά το πολεμικό κλίμα στο Πολεμικό Μουσείο

Άκρως πολεμικό ήταν το κλίμα – που ανάβει εμφανείς, πλέον, φωτιές στη Νέα Δημοκρατία – στην εκδήλωση για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου, στην οποία μίλησαν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς.

Στην εκδήλωση αποσαφηνίστηκε ένα πράγμα: πως προβλήματα με την ηγεσία δεν υπάρχουν μόνο στην κεντροαριστερά αλλά και στην κεντροδεξιά – δεξιά. Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί μίλησαν για όλα τα άλλα εκτός από το βιβλίο… Αμφότεροι άσκησαν πολλή και ιδιαίτερα σκληρή κριτική στις επιλογές (σε όλους τους τομείς) του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γάμος ομοφυλόφιλων, εξωτερικά, εσωτερικά, ακρίβεια ήταν στο… μενού των δυο, εκ των οποίων πιο επιθετικός ήταν ο Σαμαράς. Ο Καραμανλής ήταν σαφώς πιο ήπιος, αλλά το ίδιο “φαρμακερός” με τον Σαμαρά.

1. το βιβλίο του Κοττάκη δεν βγήκε τον προηγούμενο μήνα ή εξάμηνο. Κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό, από τον Οκτώβριο του 2021.

2. όπως ακούγεται η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα και τότε ήταν να μιλήσει μόνο ο ένας εκ των δυο πρώην πρωθυπουργών (και πρώην αρχηγών της ΝΔ). Κάτι άλλαξε και η εκδήλωσε μεταφέρθηκε για μετά τις ευρωεκλογές και με τον δεύτερο πρώην να μπαίνει στον κατάλογο των ομιλητών.

3. Οι (έως τώρα) αντιδράσεις μετά από την εκδήλωση είναι ανάμεικτες. Κάποιοι λένε ότι “ήταν καιρός να μιλήσει κάποιος για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της ΝΔ” ενώ κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν παλιές ιστορίες, που πάνε πίσω στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 ή στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Τις εποχές δηλαδή που τα ονόματα Μητσοτάκης – Σαμαράς – Καραμανλής (ιδίως όμως τα δυο πρώτα) πρωταγωνιστούσαν στα “παιχνίδια εσωκομματικής εξουσίας” και οι τρικλοποδιές ήταν ασταμάτητες…