Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Από το Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00, με την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης λαμβάνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας ο Πρόεδρος δίνει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητά τους.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του Συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου και μέχρι την ως άνω ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας προσώπου ως «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης», να υποβάλλει γραπτή δήλωση-αίτηση που θα κατατίθεται αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου, στο γραφείο υποστήριξης πολιτικών οργάνων (Δημαρχείο, γραφείο 8, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 62, Αλεξάνδρεια) υπόψη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει στοιχεία σπουδών, επαγγελματικής εμπειρίας και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, email). Επίσης θα πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρ. 10 του Ν. 4804/21/(Α’ 90).

Με την κατάθεση της σχετικής αίτησης ο υποψήφιος αποδέχεται ανεπιφύλακτα την κοινοποίηση των παραπάνω εγγράφων (δήλωση υποψηφιότητας, βιογραφικό, υπεύθυνη δήλωση) στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Πληροφορίες παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Αλεξάνδρειας, Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου: κα Ζαρκάδα Ολυμπία, γραφείο 8, 1ος όροφος, Εθνικής Αντίστασης 62, Αλεξάνδρεια, τηλέφωνο επικοινωνίας 2333350161.