Κατηγορίες
αθλητικά

Διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας – τι έγινε στο σπρίντ της Αλεξάνδρειας

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου ολοκληρώθηκε στην παραλία της Κατερίνης το πρώτο ετάπ (η πρώτη αγωνιστική διαδρομή) του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, μήκους 92,4 χιλιομέτρων.

Τμήμα της διαδρομής αυτής – μήκους περίπου 21,5 χιλιομέτρων – διέρχονταν και μέσα από το Δήμο Αλεξάνδρειας, από τη γέφυρα του Λουδία έως και τα όρια Ημαθίας – Πιερίας, στην περιοχή του Αιγινίου.

Στο τμήμα της διαδρομής εντός του Δήμου Αλεξάνδρειας δόθηκε και η πρώτη «μάχη» του φετινού Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Στην ανατολική είσοδο της Αλεξάνδρειας είχε οριοθετηθεί το πρώτο σπρίντ ευθείας, και μεταξύ τριών αθλητών που τη στιγμή της διέλευσή τους από την περιοχή μας είχαν αποσπαστεί από τους υπόλοιπους νικητής αναδείχθηκε ο Felix Ritzinger.

Νικητής της ημέρας αναδείχθηκε ο Jakub Mareczko από την Ιταλία και τον ακολούθησαν ο Iúri Leitão από την Πορτογαλία και ο Blake Agnoletto από την Αυστραλία.

Πρώτος Έλληνας ήταν ο Γιώργος Μπούγλας, που τερμάτισε στην 10η θέση (είναι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι).