Κατηγορίες
Ημαθία Πολιτικά κόμματα

Στη Βέροια Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης – στόχος τους η συσπείρωση

Με ένα 24ωρο διαφορά θα επισκεφθούν τη Βέροια, στο πλαίσιο των περιοδειών τους ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως ανακοίνωσε η νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Βέροια την Παρασκευή 17 Μαΐου (στις 11 το πρωί θα συναντήσει τους πολίτες στο καφέ “Poetry” – Ιπποκράτους κ Προφήτη Ηλία γωνία).

Όπως ανακοίνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:30, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο ΕΛΙΑ, “Sala”.

Οι αρχηγοί των δυο κόμματων είναι προφανές ότι… φορτσάρουν αφού πλέον δεν έχουν απομείνει πάρα μόνο 3 εβδομάδες μέχρι τις Ευρωεκλογές ενώ η επιλογή και των δυο να επισκεφθούν την Ημαθία δείχνει ότι τα κόμματά τους πιθανόν να αντιμετωπίζουν θέμα συσπείρωσης στην περιοχή (το κάθε κόμμα για τους δικούς του λόγους, για παράδειγμα επειδή τους τελευταίους μήνες υπήρξε ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων από τη ΝΔ ή υπήρχε σχεδόν αντιπολιτευτική αφωνία χωρίς σκληρή κριτική προς την Κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ).

Πάντως είναι «κοινό μυστικό» – το οποίο επιβεβαιώνεται και από την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και από όσα συζητούνται στις πιάτσες – ότι στις Ευρωεκλογές η Ημαθία (και γενικότερα η Κεντρική Μακεδονία) είναι μεταξύ των περιοχών που η μεν Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συγκρατήσει το ποσοστό και τους ψηφοφόρους της που αναμένεται να κινηθούν δεξιότερα ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προσπαθεί κυρίως να ξεκολλήσει από το ποσοστό που είχε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κρατώντας ως βάση εκκίνησης το ποσοστό του 2023.

Αυτές τις διαρροές προς άλλα μικρότερα πολιτικά κόμματα αλλά και την αποχή ή και την «χαλαρή ψήφο» προσπαθούν να προλάβουν στις Ευρωεκλογές και τα δυο κόμματα, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Ημαθία…