Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας δημοτικές εκλογές

Δημοτικές εκλογές: τα… στροφόμετρα άρχισαν να έχουν ενδείξεις

Μπήκαμε για τα καλά στον… αστερισμό των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και αυτό το φανερώνουν πολλά πράγματα.

Το ότι μπήκαμε σε αυτόν τον αστερισμό φαίνεται κυρίως

  • από την κινητικότητα που παρατηρείται (και δεν αναφέρομαι στα πανηγύρια και στις στημένες και απολύτως ανόητες φωτογραφίες με φόντο κλαρίνα, λύρες, σουβλάκια και ρετσίνες)
  • από τις δηλώσεις (αριστερά και δεξιά) ανθρώπων που θα τους δούμε ως υποψήφιους συμβούλους ότι ο συνδυασμός τους θα είναι πρώτος και με διαφορά όχι από την πρώτη Κυριακή αλλά από το πρώτο … Σάββατο,
  • ή από τη δημοσκόπηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στο Δήμο Αλεξάνδρειας – όπως μας ενημέρωσαν φίλοι που δέχθηκαν σχετικό τηλεφώνημα.

Σίγουρα για τους ψηφοφόρους η 8η Οκτωβρίου είναι αρκετά μακριά. Ένα τρίμηνο “γεμάτο”.

Για τους φερόμενους ως υποψηφίους όμως ο χρόνος έχει έλθει, για να μην πούμε ότι έχει παρέλθει κιόλας, επειδή τα περιθώρια είναι στενά πλέον και οι διαθέσιμοι να πολιτευτούν λίγοι – άσχετα αν απ’ τον Οκτώβρη και μετά (και επί μια 5ετία) όσοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα ψηφοδέλτιο και να αλλάξουν οι ίδιοι τον τόπο τους διαμαρτύρονται και λένε όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι “όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν”.

Η ιστορία αυτή τη φορά θα παιχτεί σε πολύ συγκεκριμένο πεδίο: στη διεισδυτικότητα που θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στις ηλικίες από τα 18 μέχρι τα 35-40. Γιατί οι 50+ (αυτοί και αυτές που πάνε να ψηφίσουν σίγουρα, δείτε τι έγινε στις εθνικές εκλογές και ποιοι πήγαν τον Ιούνιο να ψηφίσουν) έχουν πιο αποκρυσταλλωμένες απόψεις και έχουν ψιλοκαταλήξει.

Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε πολλά και διάφορα μέχρι τις 10 Αυγούστου (το αργότερο) και στο τελευταίο εικοσαήμερο – δηλαδή μέχρι τις 31 Αυγούστου που λήγει η προθεσμία για την υποβολή των συνδυασμών – θα δούμε μόνο προσθήκες και εμφάνιση “άσσων από τα μανίκια”.

Αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι… “άσσοι” που βγαίνουν από τα μανίκια δεν είναι τίποτε περισσότερο από υπερτιμημένες ιστορίες και μετεγγραφές αεροδρομίου!