Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Μια ακόμη πτυχή στη σχέση εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών

Είναι γνωστό ότι η σχέση μεταξύ βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολυεπίπεδη και “ενδιαφέρουσα” – δεν περιμένατε να το διαβάσετε στην Περισκόπηση αυτό.

Η πιο … διαδεδομένη πτυχή της σχέσης αυτής έχει να κάνει με τα παζάρια του τύπου “στείλε μας κανάν υποψήφιο σύμβουλο για τον Οκτώβριο για να σε στηρίξουμε εμείς τώρα” (ειδικά φέτος αυτό το μοντελάκι φορέθηκε πάρα πολύ, κι ας το διαψεύδουν μετά βδελυγμίας οι ίδιοι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές αυτών των παζαριών).

Μια ακόμη πτυχή της σχέσης μεταξύ εθνικών εκλογών και αυτοδιοίκησης καταγράφηκε με την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Παπαστεργίου ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες δήμαρχος στα Τρίκαλα. Όμως πλέον έχει παραιτηθεί για να αναλάβει τη θέση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οπότε έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για δυο πράγματα:

1) για την αντικατάστασή του στο Δήμο Τρικκαίων

2) για την αντικατάστασή του στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, της οποίας ήταν πρόεδρος.

Στα Τρίκαλα ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες (με όσα μπορεί να συμβαίνουν λόγω και του γεγονότος ότι σε 3 μήνες έχουμε Δημοτικές Εκλογές) ενώ στην ΚΕΔΕ τα 31 μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου θα κληθούν στις 4 Ιουλίου να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο.

Ειδικά για την ΚΕΔΕ ακούγεται ότι ίσως να δούμε να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και το ex officio μέλος του Δ.Σ., ο Κ. Μπακογιάννης (δήμαρχος Αθηναίων και ανιψιός του Κ. Μητσοτάκη).