Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλεξάνδρεια

Στην Αλεξάνδρεια βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια – η προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια ήταν στις 31 Μαρτίου του 2019 (δείτε ΕΔΩ) – συνοδευόμενος από τους τρεις βουλευτές της Ημαθίας, αφού αρχικά είχε επισκεφτεί και εγκαινιάσει Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, στη Βεργίνα.

Στην Αλεξάνδρεια – όπου αφίχθηκε με καθυστέρηση μιας ώρας περίπου – τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας, Στ. Γιανναβαρτζής (που νωρίτερα ήταν και στη Βεργίνα) και στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από το Δήμο Αλεξάνδρειας. Αρχικά μίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες στη Βετσοπούλου, βγήκε σέλφι με πιτσιρικάδες που του το ζήτησαν ενώ στη συνέχεια πήγε σε καφέ στον πεζόδρομο, όπου τον ανέμεναν μέλη και φίλοι της Ν.Δ.

Εκεί, απευθυνόμενος στον κόσμο ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη χαρά σήμερα που βρίσκομαι για ακόμα μια φορά στον τόπο σας. Πριν από λίγο εγκαινιάσαμε το καινούργιο μουσείο των Αιγών, ένα καμάρι, ένα πραγματικό στολίδι για τον μακεδονικό πολιτισμό, ο οποίος ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και είναι ένα μόνο από τα πολλά έργα, τα εκατοντάδες έργα που η κυβέρνησή μας έχει υλοποιήσει αυτά τα τριάμισι  χρόνια που ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε. Και αν για κάτι αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, φίλες και φίλοι, είναι ότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που μάς έτυχαν -και ξέρετε καλά ότι δεν ήταν και λίγες- η Νέα Δημοκρατία υπήρξε απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

(…) Θα ξεπεράσουμε εδώ στην Αλεξάνδρεια, στην Ημαθία, τα εκλογικά μας ποσοστά, για να στείλετε ένα μήνυμα ότι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα

(…)Δεν θέλω να σάς πω περισσότερα, θέλω να σάς πω πόσο με συγκινείτε που σήμερα ήρθατε, χρονιάρες μέρες. Να σας ευχηθώ και εγώ από καρδιάς μου καλές γιορτές, να σας σφίξω το χέρι, να σάς πω πόσο ευγνώμων είμαι, διότι εκτός από Πρωθυπουργός είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν θα ήμουν Πρωθυπουργός εάν δεν ήμουν Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να ξέρετε, ότι «θα τα δώσουμε όλα» στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό και ότι αξίζει να συνεχιστεί. Ότι είμαστε μια κυβέρνηση η οποία δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε αλάθητοι, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι.»