Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αέρα…… και φτάνουμε τα 150!

Πάλι σκατά τα έκαναν τα τσακάλια μας και οι τιμές – στην ανεξέλεγκτη ελληνική αγορά – για μια ακόμη φορά πήραν την ανηφόρα. Για μια ακόμη φορά, με δικαιολογία την τιμή του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο όλα ανεβαίνουν (έπιασε τα 120 και συνεχίζει). Η πλάκα είναι πως κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2008 τα τσακάλια του υπουργείου υπολόγισαν το πετρέλαιο στα 70-75 δολάρια το βαρέλι. Και πήγε στα 120 και συνεχίζει. Και φυσικά την ανικανότητα τους στο να προβλέψουν έστω τα 100 θα την πληρώσουμε εμείς, από την τσέπη μας! Γιατί μια ζωή να είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης δεν το καταλαβαίνω! Η Ρίτα το ‘λεγε αλλά εμείς που; «Μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλωνών».

———————-

Από την άλλη μεριά τελειώσανε τα μπερεκέτια για μεσάζοντες, μεγαλεμπόρους και άλλες ευπαθείς οικονομικά τάξεις: πως στο διάολο γίνεται να κοστίζει π.χ. το αρνάκι 8,99 ή και παραπάνω το Μεγ. Σάββατο και την τρίτη μετά το Πάσχα να πέφτει στα 5,99 ή και παρακάτω ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

  • Αν το δεις από οικονομική άποψη υπάρχει εξήγηση: μπήκαν στην αγορά την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα 28/04 τεράστιες ποσότητες αρνιών και λαχανικών. Οπότε, με δεδομένη και την μειωμένη ζήτηση, οι τιμές έπεσαν ως και 30%, άρα όπως λέει και ο Φώλιας η αγορά δουλεύει ρολόι.
  • Αν το δεις από την άλλη μεριά, την λογική, μια εξήγηση υπάρχει: ο Έλληνας είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας που υπάρχει στην παγκόσμια πιάτσα και πληρώνει 30% παραπάνω για κάτι που μπορεί να το αγοράσει φτηνότερα 2 μέρες μετά.

  • Αν το δεις τέλος και από μια τρίτη μεριά, την συναισθηματική, είσαι τελείως ηλίθιος αφού αποδέχεσαι τέτοιο δούλεμα – εν ψυχρώ – και εξακολουθείς να ανέχεσαι την κοροϊδία.
————-

Σημείωση: τώρα με τον south stream που υπέγραψαν Πούτιν και Καραμανλής δεν γίναμε και τίποτε κολοσσοί στην ενέργεια. Απλοί αγωγιάτες είμαστε. Αν μπορέσουμε να κονομήσουμε και λίγο αέριο που πιθανόν θα περισσέψει και για πάρτη μας τότε θα είναι επιτυχία! Και στο κάτω-κάτω καλά έκανε ο Κωστάκης που υπέγραψε: οι κουφάλες τα αμερικανάκια «Μακεδονίες» θέλανε και να σιγοντάρουν τα τουρκαλάκια παντού. Και λίγο στρίμωγμα δεν βλάπτει, αν και αυτό μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά αργότερα. Όμως όσο μας παίρνει ακόμη ας προσπαθούμε. Καλό είναι να έχεις και μια πισινή σε κάθε επίπεδο, ειδικά αν είναι ρώσικης προέλευσης είναι ακόμη καλύτερο.

Σημείωση 2: μέσα στις γιορτές πέθανε και ο Μάριος Τόκας. Για μια ακόμη φορά ο θάνατος εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος αλήτης. Αφήνει τους φελλούς να επιπλέουν και το ξύλο το καλό, το ακριβό, το καλοδουλεμένο το πάει στον πάτο. Εγώ θα πώ απλά : γεια σου ρε Μάριε Τόκα με τις τραγουδάρες σου, που όλους μας έκαναν να περάσουμε ωραία βράδια, είτε με γκόμενες είτε με καλά φιλαράκια.