Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ΤΕΔΚ Ημαθίας φιλοξενείται στο Πλατύ (και μην ξεχάσετε την αιμοδοσία!)

Σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου υπάρχουν 2 ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις στο Πλατύ, σε απόσταση 50 μέτρων η μία από την άλλη:

Η 1η – και σημαντικότερη – ξεκινά στις 09:00 το πρωί Πρόκειται για την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Πλατέος, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας. Σκοπός της αιμοληψίας είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου.

Άποψή μου: πρέπει να πάμε όλοι όσοι μπορούμε να δώσουμε αίμα. Γιατί είναι χρέος όλων να συνεισφέρουμε στην τράπεζα αίματος του Δήμου, βοηθώντας συμπολίτες μας που ήδη το χρειάζονται ή ίσως να το χρειαστούν. Αν δε θέλετε να το δείτε έτσι, δείτε το πονηρά: κρατήστε καβάντζα το αίμα σας για μια στραβή (πάντα μου αρέσει όταν γράφω “ελεύθερα”)!!!!


H 2η εκδήλωση – με ιδιαίτερο ενδιαφέρον – θα είναι το 32ο ετήσιο συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων. Θα είναι το τελευταίο συνέδριο της ΤΕΔΚ Ημαθίας, με τη σύνθεση και τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα, αφού αν πάμε σε “Καποδίστρια 2” οι Δήμοι του νομού από 12 θα γίνουν 3 (εγώ επιμένω πως θα γίνουν 4, στο τέλος θα δείξει ποιος είχε δίκιο).
Οπότε οι δήμαρχοι θα τα πούνε, θα ακούσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις. Το πρόγραμμα έχει ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά. Σήμερα επίσης θα είναι και η “επίσημη πρώτη” (τιμή μας …) της νέας Γ.Γ. Κεντρικής Μακεδονίας, κας Μαρίας Λιόνη (στη φωτό στα δεξιά). Το όλον, σημαντική εκδήλωση αλλά θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν (και άν) θα ακούσουμε τις απόψεις των Δημάρχων για το νέο Καποδίστρια (αφού θα συζητηθεί το θέμα.
Για να δούμε λοιπόν τι πιστεύουν οι 12 δημαρχάρες μας: θέλουν
τις συνενώσεις, ναι ή όχι ; είναι αποτυχημένες από την αρχή αυτές – λόγω του ότι θα πρόκειται για συνενώσεις χρεών – ναι ή όχι;

Αυτά τα ωραία σήμερα στο Πλατύ!
Και παράκληση προς το δήμαρχο Δημητριάδη:
οι συνάδελφοί σου + η γ.γ. της περιφέρειας + δημοτικοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, θα μαζευτείτε εκεί στην αίθουσα καμιά 70αριά νοματαίοι. Δεν τους λες να περάσουν και δίπλα στο ιατρείο όσοι μπορούν, να δώσουν το αιματάκι τους; Μια χαρά ενίσχυση της τράπεζας θα πετύχεις! Για σκέψου το! (από τον Μπάμπη μη ζητήσεις, είχαν αιμοδοσία στο Δήμο του προ ημερών, θα είναι δικαιολογημένος).

(2ο: ίσως να παρατηρήσατε κάποιες αλλαγές στο blog – αφού εσείς το ζητήσατε! Οι αλλαγές θα συνεχιστούν, ώστε αυτό να γίνει πιο καλό, εύχρηστο και πιο ξεκούραστο για τα μάτια σας. Για τα μάτια σας και μόνο λοιπόν….)