Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ! (μας χρωστάτε και κάτι ψιλά…)


Έχουμε κάνει και εμείς (οι Έλληνες εννοώ) τραγικά λάθη. Όμως η συνέντευξη του Γερμανού οικονομολόγου Χάϊνερ Φλάσμπεκ στα ΝΕΑ είναι άκρως αποκαλυπτική



Δείτε την ΕΔΩ, στο site των Νέων του Σαββατοκύριακου.

Φυσικά, υπάρχει και ο γερμανικός …αντίλογος: από την εφημερίδα DIE ZEIT, η οποία θέτει το ερώτημα αν μια σειρά από χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) οδεύουν προς την κατάρρευση (ή μας παρουσιάζουν ως ήδη καταρρεύσαντες).


Α, στις εσωτερικές σελίδες οι υποτακτικοί των κερδοσκόπων αναφέρουν πως τους χρωστάμε κιόλας. Για τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του Β΄Π.Π. και για το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής δε λένε κουβέντα.
Γιατί
η Γερμανία δεν έχει καταβάλλει τις πολεμικές επανορθώσεις ύψους 7 δισ. 100 εκατ. δολ. (αγοραστικής αξίας 1938) αλλά ούτε και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 .δισ. 500 εκατ. δολ.(αγοραστικής αξίας 1938). Η Ιταλία και η Βουλγαρία κατέβαλαν στην Ελλάδα έστω και στοιχειωδώς τις επανορθώσεις που όφειλαν.
Εμείς βλέπετε είμαστε υπεράνω: μετά την επανένωση της Γερμανίας όλοι όσοι είχαν απαιτήσεις τις προέβαλαν. Εμείς χαιρόμασταν με την πτώση του Τείχους και ξεχάσαμε τα υπόλοιπα. Για τα λεφτά ΜΑΣ δεν βγάλαμε άχνα!