Κατηγορίες
Ημαθία

Συναντήσεις Καρασαρλίδου με διοικήσεις αγροτικών συνεταιρισμών

Με τις διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών Επισκοπής και Μελίκης συναντήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη η πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου.

Συγκεκριμένα η Φ. Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τα μέλη των διοικήσεων του Α.Σ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (Πρόεδρος Λογγιζίδης Δημήτρης, Διευθυντής Νίκος Τσακίδης) και ΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ (Πρόεδρος Λουκανόπουλος Απόστολος, Διευθυντής Γιάννης Παπάζογλου) και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, αλλά και οι συνεταιρισμοί αυτή την δύσκολη χρονιά.

Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο Μάκης Ζάχαρης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εξαγωγέας φρούτων και γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές, ιδιαίτερα μετά το νέο εμπάργκο και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι διοικήσεις των δυο συνεταιρισμών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την δύσκολη χρονιά που έρχεται για τους συνεταιρισμούς, λόγω της τεράστιας αύξησης των λειτουργικών τους εξόδων (μεταφορικά, κόστος ψύξης, ηλεκτρικό ρεύμα). Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν και στις δυσκολίες των παραγωγών μελών τους, οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής διαδικασίας αφού η άνοδος του κόστους παραγωγής (αγροτικό ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο, λιπάσματα και φυτοφάρμακα) έχει προκαλέσει δυσκολίες).

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της πρώην βουλευτή, η ίδια ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα και στο τέλος της συνάντησης συνομολογήθηκε από όλους, ότι η πραγματικότητα είναι δραματική και αντίθετη από την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.