Κατηγορίες
Ημαθία τοπική επικαιρότητα

Θα γίνουν παρελάσεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας (+ 4 ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν)

Θέμα με τη διεξαγωγή των παρελάσεων στην περιοχή της Ημαθίας φαίνεται πως δημιουργείται μετά από την ανακοίνωση της Π.Ε. Ημαθίας (με την οποία γνωστοποιήθηκε ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία) και την ανακοίνωση του Δήμου Αλεξάνδρειας, που εκδόθηκε περίπου 2,5 ώρες αργότερα και έχει το ακριβώς αντίθετο περιεχόμενο (στο κομμάτι που αφορά το Δήμο Αλεξάνδρειας).

Ενώ ΟΡΘΩΣ στη σύσκεψη που έγινε στη Βέροια την Πέμπτη αποφασίστηκε – δεδομένης της κατάστασης με τον κορωνοϊό – να μην γίνουν παρελάσεις πουθενά στην Ημαθία (δείτε ΕΔΩ), από το Δήμο Αλεξάνδρειας και με διαφορά 2,5 ωρών ανακοινώθηκε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου – συμπεριλαμβανομένων και των παρελάσεων – θα γίνουν κανονικά.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Αλεξάνδρειας αναφέρονται τα ακόλουθα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου (επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, καθώς και η παρέλαση) θα διεξαχθούν κανονικά, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ”

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα!

Είναι προφανές ότι υπάρχει διάσταση απόψεων για το θέμα.

Οπότε ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα:

– Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης της Ημαθίας;

– Τελικά, ήταν ή δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση της σύσκεψης στη Βέροια;

– Τι άλλαξε από τις 18 Οκτωβρίου, δηλαδή απ’ τη μέρα που εορτάζονταν η απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας; (υπενθυμίζεται ότι η παρέλαση είχε ματαιωθεί)

– Υπάρχουν διαφορές στα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία των διαφόρων περιοχών της Ημαθίας, και συγκεκριμένα ποιες;