Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ…


Σε μια προσπάθεια να συνοδεύσω με εικόνα την όποια
ανάρτηση, κάθομαι και κάνω κάποιους συνδυασμούς εικόνων και φράσεων. Όπως αυτή στα δεξιά. Κάθε φορά δίνω και άλλο όνομα, αφού τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αλλάζουν. Ας πούμε, η εικόνα στα δεξιά έχει την ονομασία “dimoti2010x3”, θέλοντας να την ξεχωρίσω από την προηγούμενη που ήταν “…x2”.

Που θέλω να καταλήξω: μα στο ότι τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, τίποτε σήμερα δεν είναι όπως ήταν χθες. Με τη λογική πως ο ένας υποψήφιος έγιναν δυο και οι δυο έγιναν τρεις, θα μπορούσαμε να αναμένουμε και κάποιο τέταρτο.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και με αυτούς που προτίθενται να πολιτευτούν, που θέλουν να εκτεθούν στην κρίση του κόσμου (είτε πρόκειται για υποψηφίους στο δημοτικό είτε στα τοπικά συμβούλια).

Είναι πλέον εμφανές πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν αλλάξει, δεν είναι όπως ήταν πριν 12 ή 16 χρόνια (ακόμη – ακόμη δεν είναι όπως ήταν πριν από 4 μόλις χρόνια).
Ειδικά δε σήμερα, την εποχή της απαξίωσης των κομμάτων. Πολλές φορές τα χρίσματα και οι στηρίξεις που οι υποψ. δήμαρχοι αποζητούν γυρίζουν μπούμερανγκ και τους προκαλούν ζημιά ανεπανόρθωτη. Και η δεδομένη πολιτική τους ικανότητα χάνεται, μέσα σε ένα μπλέ, πράσινο ή κόκκινο πέπλο. Γιατί, απλά, μιλάμε για αυτοδιοικητικές εκλογές!
Όσο για τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, ίσως η συγκρότηση ψηφοδελτίων με ανθρώπους προερχόμενους από διάφορους πολιτικούς χώρους να είναι ευκολότερη χωρίς την προσθήκη οποιασδήποτε ταμπέλας.
Και αυτό μόνο καλό θα κάνει στην περιοχή, αφού θα δίδεται η ευκαιρία σε ανθρώπους με διαφορετική πολιτική ταυτότητα και “προέλευση” να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη. Καμιά φορά (και με πολλή δουλειά και θέληση) η σύνθεση κάνει θαύματα, σε αντίθεση με τις “ταυτόσημες κομματικά/ιδεολογικά απόψεις” που πατώνουν.
Η κομματική ταυτότητα κάθε ενός είναι δεδομένη. Θα έχει όμως το θάρρος να την υπερασπιστεί, να τη διατηρήσει και να την αναδείξει όχι μέσα στον κομματικό σωλήνα αλλά σε ένα ξένο για αυτόν και πολλές φορές επιφυλακτικό με αυτόν περιβάλλον; Θα μπορέσει να παράγει έργο σε τέτοιες συνθήκες, χωρίς να ισοπεδώσει τα πάντα στη λογική της “θεσούλας”, του “μισθουλάκου” και της ματαιοδοξίας; (έχει γίνει και γίνεται). Εκεί θα φανεί η ικανότητα.
Αν ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είναι πεπεισμένος πως μπορεί να κάνει κάτι καλό και να παράγει έργο, τότε ας κατέβει στις εκλογές ακόμη και με το συνδυασμό του πολιτικού Βελζεβούλη, κι ας ονομάζεται και Αρχάγγελος. Κάποιοι θα τον στηρίξουν με την ψήφο τους. Και στο τέλος όλοι θα έχουμε να κερδίσουμε από αυτό…