Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Μικρά – μικρά της εβδομάδας

1. Τριπλασιάστηκαν λέει οι κρατήσεις Βρετανών στην Ελλάδα. Αυτή η αριθμητική είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο θα έρθει όταν θα πρέπει να υπολογιστεί η αναλογία των κρουσμάτων (βρετανικών κρουσμάτων ή ελληνικών που θα οφείλονται στα βρετανικά) προς το συνάλλαγμα που μπήκε στη χώρα.

2. Ο Καλαϊτζίδης συνεχίζει τις ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους που είναι στην ευθύνη της Π.Ε. Ημαθίας, και πολύ καλά κάνει. “Θα βαρεθείτε να μας βλέπετε” είπε. Δεν πειράζει, φτιάξτε εσείς τους δρόμους και εμείς δε βαριόμαστε!

Το καλό είναι πως μετά την ασφαλτόστρωση δεν περιμένουν κανά μήνα για τις διαγραμμίσεις. Τις κάνουν άμεσα.

3. Αντί να ενισχυθεί στο φουλ ο εγχώριος τουρισμός (κοινωνικός τουρισμός χωρίς τσιγκουνιές) με ταυτόχρονη σύνδεσή του με τους εμβολιασμούς, αποφασίστηκε το 150άρι για το οποίο γελάνε και τα τσιμέντα. Προφανώς η συνδυαστική σκέψη είναι κάτι ακατανόητο για κάποιους…

4. Στη Μάλτα (στην οποία οι εμβολιασμένοι ενήλικες κάτοικοι φτάνουν το 79%) απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους. Η χώρα αναγνωρίζει μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν η ΕΕ και η Βρετανία.

5. Συνεχίζονται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε περιοχές που τέτοια εποχή έχουν 20 βαθμούς το πολύ. Ακόμη ψαχνόμαστε με την “κλιματική αλλαγή” και παρατηρούμε την πορεία των παγόβουνων που λιώνουν στους Πόλους, μην τυχόν και έχουμε κανά νέο Τιτανικό.

6. Φτάσαμε αισίως στο τέλος του EURO 2020 (που γίνεται το ‘21) και αν ο διαιτητής παίξει σωστά όλοι γνωρίζουν ποιος θα τη σηκώσει την κούπα: αυτοί που “άνοιξαν” τη φετινή διοργάνωση…!

7. Βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών. Και μαζί βγήκαν στη φόρα και οι διαφημίσεις για τα κολέγια (που απ’ την πίσω πόρτα τα έκαναν με το στανιό τριτοβάθμια εκπαίδευση).

8. Ξανά-μανά στην κορωνοεπικαιρότητα των καναλιών οι νέοι. Μετά τις πλατείες σειρά στα δελτία ειδήσεων πήραν τα παραθαλάσσια πάρτι. Προφανώς κάποιοι ξέχασαν ότι και αυτοί ήταν κάποτε νέοι. Κάποιοι άλλοι ξέχασαν ότι η ανεπάρκειά τους είναι ο βασικός λόγος που πλατείες και πάρτι σε κλάμπ έχουν μεταβληθεί σε είναι πιθανές εστίες υπερ-μετάδοσης του κορωνοϊού.

9. Πάλι φωτιές σε περιοχές που σε λίγα χρόνια θα γίνουν οικοπεδάκια. Όπως πολύ εύστοχα έχει ειπωθεί, “όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια, εμείς είχαμε κάψει το δάσος και τρέχαμε να… τακτοποιήσουμε αυθαίρετα”!

10. Άλλοι παίζουν μπάλα στο  EURO και άλλοι “παίζουν μπάλα” σε τοπικό πολιτικό επίπεδο. Για περισσότερα συντονιστείτε με τα podcasts της Περισκόπησης. Προς στιγμή ένα θα αναφέρω από αυτά που μαθαίνω: ο Γκυρίνης θα κάνει μετεγγραφές – και δεν είναι “μετεγγραφές αεροδρομίου”…