Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Δήμος Αλεξάνδρειας: τι συμβαίνει τελευταία με κάποιους προέδρους Κοινοτήτων;;

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας ακούμε και βλέπουμε πρωτοβουλίες που παίρνουν διάφοροι πρόεδροι Κοινοτήτων – οι οποίοι (να υπενθυμίσω) με το ισχύον σύστημα έχουν ρόλο καθαρά διακοσμητικό και αν χρειαστεί να κάνουν κάτι επιπλέον για το χωριό τους θα πρέπει να… ποντάρουν είτε στη δική τους εθελοντική διάθεση ή στην εθελοντική διάθεση τρίτων.

Εκλογικός νόμος, αντιπαράθεση (δικαιολογημένη ή μη) με άλλους αυτοδιοικητικούς, εθελοντικές δράσεις είναι μερικά από αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση, αν την αποκωδικοποιήσει κάποιος είναι η ακόλουθη:

Α) κάποιοι πρόεδροι τα ρίχνουν όλα στο “αλεξανδρειοκεντρικό” – “δημαρχοκεντρικό” σύστημα / κάποιοι άλλοι είναι πιο πρακτικοί και βρίσκουν άκρη, Β) κάποιοι άλλοι το ‘χουν τερματίσει και λειτουργούν ως …. βούδες άρα ήδη έχουν κλείσει την πολιτική τους καριέρα καθήμενοι / άλλοι αντίθετα είναι υπερδραστήριοι και τρέχουν πάνω-κάτω ασταμάτητα, Γ) κάποιοι επιζητούν αποκλειστικά τη δημοσιότητα για ό,τι κι αν κάνουν, έχοντας δει στον εαυτό τους τον τοπικό Μπάιντεν / άλλοι λειτουργούν αθόρυβα (και ίσως πιο αποτελεσματικά), με αρκετό όμως προσωπικό κόστος, ειδικά σε χρόνο.

Η πληροφόρηση που έχουμε στην Περισκόπηση πάντως λέει ότι όλη αυτή η ιστορία έχει προχωρήσει και ένα βήμα παραπάνω – και η πληροφόρηση της Περισκόπησης 14 χρόνια τώρα δεν είναι ποτέ λανθασμένη. Ήδη κάποιοι πρόεδροι κινούνται ως ομάδα με ορίζοντα το 2023 και μάλιστα χωρίς να έχουν κατά νου κανέναν από τους γνωστούς μέχρι σήμερα σχηματισμούς και πρόσωπα (που βλέπουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Λίγο η “ανώμαλη προσγείωση” στα δημόσια πράγματα (αφού κάποιοι ήταν πραγματικά αδαείς και δεν περίμεναν να δουν ότι είδαν όσον αφορά τις αρμοδιότητές τους), λίγο η δική τους ιδιοσυγκρασία για προσφορά, λίγο οι προσωπικές φιλοδοξίες ενός εκάστου, όλα αυτά οδήγησαν ορισμένους προέδρους στην απόφαση να ξεκινήσουν μια κίνηση που σκοπό της έχει το στήσιμο ενός συνδυασμού που ορίζοντά του έχει τις δημοτικές του 2023.

Αναλυτικότερα εν καιρώ…